Свързани новини

19.08.2020 09:24

Главното мюфтийство е взело 1/2 от фурмите, получени при бартерната сделка с ОАЕ

Видян 4746 пъти | Коментари 5
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Половината от фурмите, които бяха част от добилата популярност бартерна сделка с Обединените арабски емирства (ОАЕ), при която България изпрати в емирствата 32 тона храни, а обратно дойдоха 15 тона медицински консумативи и фурми, са изпратени към главното мюфтийство. Това се разбира от отговор на шефа на Българския червен кръст (БЧК) Христо Григоров пред "Медиапул".


По думите му дарените дезинфектантите са се оказали негодни за медицинска употреба, но стават за дезинфекция на ръце и повърхности. Впоследствие, значителна част от дарените дезинфектантите са изпратени от БЧК като дарение за Ливан.


За сделката се разбра на 12 април, когато председателят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса генерал Венцислав Мутафчийски съобщи за бартера, като подчерта, че България е получила "15 тона медицински консумативи". Той обяви и българските фирми, участващи в бартера - "Градус" (на братята Иван и Лука Ангелови) и "Интръст" (еднолична собственост на депутата от ДПС Делян Пеевски). По-късно същия ден от правителствената информационна служба също заявиха, че България е получила "15 тона медицински консумативи - маски, ръкавици, дезинфектанти и облекла, както и храна". Няколко дни по-късно обаче сайтът "Биволъ" разкри, че така нужните консумативи са само около 3 тона, а останалото са фурми.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 19.08.2020 19:36

    Г-н Борисов е строг, но справедлив – раздава на всекиму според заслугите. На Цеко Минев - 160 млн. лв; на Кирил Домусчиев - телевизия; на Агент Сава – Сараи + ТЕЦ Варна + 50 млн. лв. за студен резерв + 350 милиона лв. за пристанището на Доган; на Георги Гергов – 43,2 млн. лв. за „Дупката“ във Варна; на социално слабите - лечебни фурми от Дубай… а на пенсионерите – по 50 лв. за Бог да прости !!! Някой построиха капитализма!!! Честито!!! От всеки му според възможностите , на всеки му според потребностите !!! Слава Герберистану, героям слава !!!

  • 004 Тихомир Томов 19.08.2020 19:13

    Интересно транспортните разходи за чия сметка са !!!!

  • 003 Anonimen 19.08.2020 17:24

    Абе направо трябваше вместо фурми баклава!!! На Пеевски схемите са пълна бутафория и за това съд и конфискация!!!

  • 002 Anonimeоишщксдзц„n 19.08.2020 11:41

    И аз очаквах фурми, че да си направя гъст сос от фурми. Никой не ме покани и не ми донесе, поне кг. от тях. НЕ Е ЧЕСТНО.... ИСКАААМ ФУРМИИИИИИИИИИИИИИИИИИ.....

  • 001 Anonimen 19.08.2020 10:33

    натам са откарани за пореден път откраднатите от тиквите пари от българския народ.Народен Съд!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

дева