Свързани новини

18.08.2020 17:30

Смениха критериите за европлана: вече не важат повечето бройки заразени

Видян 3501 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      България тъкмо промени статистиките и образува рязък срок на заразените с коронавирус, броейки тестовете за хора, и четвърти най-малък спад на БВП за второто тримесечие -8,2% при увеличаващо се според НСИ потребление (всъщност търговските вериги неофициално споделят за спад от 20-30% април - юни спрямо същите месеци на м.г. и предходните от тази), и Европа промени критерииите си за бъдещите, но неприети още допълнителни фондове от т.нар. спасителен план. Смяната стана ясна от участието на икономиста Пламен Данаилов в Студио Хъ по телевизия 7/8. Вече водещ ще бъде критерият спад на БВП, който е по начало много по-релевантен, особено за икономически мерки, от доста манипулируемия брой, процент и сравнителни статистики по заразяване с коронавируса. Само напомняме, че в България още се води сериозен спор дали НСИ реално е отразил икономическия ръст за миналата година, като според професорите по икономика той е 0,9%, а статистиката го ревизира от 3,6 на 3 процента след избухването на скандала със стъкмистиката за обслужване на пиара на кабинета. Сериозно разминаване имаше между числата на НСИ и Евростат и тази година, особено по отношение на безработицата у нас. Което при всички случаи ще породи сериозни съмнения за отпускането на пари за страната. Припомняме, че под давлението на президента Макрон, както и на Четворката на пестеливите, водена от Холандия, държавите ще получават не само новите помощи, но и еврофондовете, които са предвидени за тях само при ясна отчетност, с която ние имаме огромни проблеми, както и при доказано върховенство на закона и борба с корупцията. Именно поради двата проблема от 41 дни у нас текат масови протести в цялата страна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 19.08.2020 17:19

    Борисов и шайката строго съблюдават критериите, защото милиардите вече са разпределени. Крадат от всичко и всеки колкото повече, толкова повече...

RSS

Най-нови

Карлос Контрера

Римска оргия в СОС: Карлос Контрера

В Столичния общински съвет се разиграва ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви