Свързани новини

18.08.2020 14:41

Една джипка отдавна лети надолу, време е да катастрофира: БАН

Видян 2036 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

         Такъв тип управление (като на Бойко Борисов) разгражда държавата - политически, икономически, научно и културно.Това обяви проф. дфн Лъчезар Аврамов на пресконференция, посветена на отвореното писмо на учени и специалисти от БАН с призив за оставка на правителството, което бе публикувано преди 6 дни. Тогава под него се бяха подписали 169 души, сега те вече са 265, предаде Сега.


"Живеем в държава, в която под вида на демокрацията едно лице може да махне с пръст и да изхвърли председателя на Народното събрание - каза още проф. Аврамов.  За какво знание говорим, когато БАН се бори за своето физическо оцеляване и във време, когато губи интелектуалният потенциал. В България няма кандидати за научна работа. Всичко това води до разграждане на държавата, изтичане на интелектуален и генетичен потенциал. Ние сме загубили през XXI век много подготвени хора, които изтичат в Европейския съюз и хора, които не работят в нашата държава".


Представителите на БАН определиха предложението на премиера Бойко Борисов за свикване на Велико Народно събрание за промени в Конституцията като смехотворно и смятат за неуместно да се занимават с хомосексуалната паника на ВМРО.


Освен това те ще върнат дарените на Академията 50 000 лева от депутата от ДПС Делян Пеевски по време на извънредното положение заради коронавируса. Ако не успеят да съберат средствата, за да ги върнат на Пеевски, учените са готови да изтеглят потребителски кредит.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни