Свързани новини

18.08.2020 12:08

Борисов иска да удължи изборния ден с 24 часа, за да е сигурен, че ще открадне вота: Манолова

Видян 2433 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

         За да са сигурни Борисов и кликата му, че ще си откраднат изборите, предлагат изборният ден да се удължи с 24 часа при извънредна епидемиологична обстановка и да стане две денонощия. Тоест, като видят, че резултатите им вървят разгромяващо, да имат време една нощ и още един ден да пишат, да дописват, да пренаписват и да фалшифицират вота.


Това заяви председателят на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова пред ЦИК по време на акцията "ЦИК, събуди се!". Акцията започна в 7:00 ч. тази сутрин.


Вчера Дариткова и група народни представители от ГЕРБ са внесли скандални предложения за промени в Изборния кодекс, сред които е и удължаване на изборния ден. С тези промени първата стъпка е изобщо да отменят машинното гласуване на следващите избори, като въвеждат хартиени бюлетини. Стъпка две е ЦИК изобщо да не обяви обществена поръчка за доставка на машини и така поради технически причини да няма машини на следващите избори. Предлагат скандални промени в съдържанието на протоколите, така че максимално да прикрият кражбата на гласове, допълни Манолова.


Тук сме, за да събудим ЦИК с тъпани и звънци, защото за една година, откакто се прие в Изборния кодекс да има само машинно гласуване, те не са взели нито едно решение за доставка на машини. Една година ЦИК не изпълнява законовите си задължения - да осигури машини за изборите, напротив - всячески саботират изборния процес. Настояваме да изпълнят закона и да обявят обществената поръчка за машини за гласуване. Поискали сме да присъстваме и на днешното заседание на ЦИК, каза Манолова.


Ако няма машинно гласуване, парламентарните избори ще се превърнат в местните избори - вотът на българските граждани ще бъде откраднат. Борисов ще пренапише и открадне българския вот, допълни тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 18.08.2020 13:44

    Не стига, че е най-неграмотен и необразован, при това изключително крадлив с тъмно престъпно минало премиер, ами и непрекъснато изригва със странни идеи за прекрояване на всичко по неговия размер. Този човек е опасен с неговата мания за величие и единствена и последна инстанция за всичко. Дали наистина не си е просто психопат с престъпни наклонности?!

  • 002 Anonimen 18.08.2020 12:33

    Барба Ганьос, не дава на правосъдния си министър Барни Рабъл да пише в „сурат тефтеря“ (фейсбук) обаче му възлага да пише Конституция. А пиколото Данчо Ментата като член на Правната комисия на Народното Събрание, където юристите са кът, ще Я шлайфа. Така, драги зрители, стоят нещата с обявения от Борисов и несъществуващ проект за нова Конституция, заради която трябвало да се свиква Велико народно събрание.

  • 001 Anonimen 18.08.2020 12:30

    Барба Ганьос да говори за нова конституция е все едно Хитлер да говори за правата на човека! Жалък опит да спаси кожата! Нищо не може вече да му помогне!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей