Свързани новини

18.08.2020 10:00

Столипиново спасява хотелите в Слънчака и Приморско

Видян 2133 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

       "Столипиново" ни спаси сезона! - категорични са пловдивски туроператори, чийто офиси са пълни с клиенти от етническия квартал. По думите им това са гурбетчии, завърнали се от Европа по време на отпуските и отскачат на ваканция по родното Черноморие, съобщава glas.bg.


"Вземат скъпи пакети и отсядат в 5-звездни хотели", каза Светлана Атанасова, дългогодишен туроператор. Преди месец в офиса й влетял мургав жител.

"Сега ще разкажа в махалата какви изгодни оферти има при вас", рекъл клиентът. И буквално след дни Атанасова не смогнала да обслужва клиенти от етническия квартал.

"Това са предимно млади хора, някои доста добре оформени. Носят дебели златни ланци и разполагат с пачки пари", описа туроператорката. Преди дни със съпруга й отскочили до Слънчев бряг да видят как е сезонът.

Един от бившите хотели на Ветко и Маринела Арабаджиеви бил запълнен предимно с мургави клиенти. Мълвата, че по родното море почиват гурбетчии от "Столипиново" вече залива социалните мрежи. "Вярно ли е, че не можеш да се разминеш с тумби наши съграждани по плажовете", пита юристът Тодор Кръстев.

PR-ът на пловдивската опера Никола Шопов потвърждава, че в Приморско били в изобилие.

"Ползват някакви ваучери за настаняване. Цели хотели са пълни с тях, но са лустросани фамилии с добро поведение", допълва пред "24 часа" Шопов.
"Хотелиерите не рискуват ли с този експеримент", пита Кръстев. Но бившият зам.-омбудсман Наташа Ценева вметва, че тези хора също са граждани на републиката. "Навсякъде по света никой не гледа с лошо око на различните етноси", включва се и Красимира Видева.
Не всички почиващи обаче са щастливи от гледката. "Слънчев бряг заприличва на "Столипиново", видяла с очите си Милена Бойчева. Друга пловдивчанка описва, че в Поморие на плажа до нея се настанили поне 15-ина мургави туристи. "Не създаваха проблеми, но бяха доста шумни и се преместихме", допълва Мариела Челебиева.

Таня Янкова пише, че преди седмица се върнала от Слънчака. "Вярно е, според мен са от онези, които живеят и работят в чужбина", казва тя. А Веси Паскалева допълва: "Те са на шезлонгите и под чадърите, а българите - в свободните зони".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци