Свързани новини

17.08.2020 19:08

Първо - нова Конституция, после си тръгвам: Лукашенко

Видян 2939 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви днес пред работниците на Минския завод за колесни трактори (MЗKT), че няма да напусне президентския пост под натиск, но е готов да прехвърли правомощията си едва след приемането на нова Конституция, предаде Сега.


"Нуждаем се от нова конституция. Предложиха ми два варианта. Отхвърлих ги, защото те се различават много малко от съществуващия. Работи се по трети вариант. Елате, седнете и работете върху конституция, и я внесете на референдум. И ще предам правомощията си по конституцията. Но не под натиск или чрез улицата “, каза той.


Лукашенко каза още, че е готов рано или късно да напусне поста си. "Разбира се, ще напусна един ден. Или след година, или две. Но не можете да дадете тази конституция на незнайно кого. Защото това ще бъде катастрофа. И от това най-много се страхувам“, каза той.


Лукашенко обясни високия си резултат на президентските избори с факта, че е подкрепен предимно от онези, които взеха участие в предварителното гласуване. "80% от гласовете не могат да бъдат фалшифицирани. Колко са дошли по време на предварителния вот? 42%. Моите противници призоваха всички да не отиват [на предварителния вот]. В резултат на това дойде огромното мнозинство от привържениците на президента." "Аз съм икономист. Мога да смятам. И виждам кой гласува за мен, а кой не", добави Лукашенко.


Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Тихомир Томов 17.08.2020 20:43

    Единствената страна в Европа , която не повярва във вирусите и икономиката работи , спорта не бе спрян , няма кражби на ДДС и автомобили,пияници и друсани не се разкарват по улиците ..................

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

везни

Днес ще намерите равновесие между личния и професионалния си живот

Днес ще намерите равновесие между личния и