Свързани новини

17.08.2020 15:49

Президентът води по рейтинг премиера повече от двойно

Видян 1928 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Личното доверие към премиера Бойко Борисов е вече 20% – най-ниското ниво в последните няколко години. Недоверието е 68%. 


Доверието в президента Румен Радев остава високо – 47%, а недоверието е 35%. Доверието в президентската институция като цяло изглежда малко по-застрашено от сегашната ситуация, но въпреки това остава с положителен баланс.


Това сочат данните от проучване на “Галъп интернешънъл“, проведено от 30 юли до 7 август сред 811 българи. То е направено преди анонса на Бойко Борисов за конституционен дебат.


Непосредствено до Бойко Борисов е Корнелия Нинова със 17% доверие.


На практика цялото правителство отбелязва спад в доверието. След като се движеше близо около 30%, сега е около 19%. Недоверието пък е преминало над 70% – за пръв път от години.


Сходна е тенденцията и при парламента – доверието е около 15%, а недоверието - 77%.


Следващият парламент


Изгледи в следващото Народно събрание да влязат имат 7 политически формации, като пет от тях на този етап изглеждат сигурни. И ГЕРБ, и БСП губят позиции и сега са с почти изравнени нива на електорална готовност сред хората с избирателни права. ГЕРБ има 14,5% подкрепа, а БСП - 13,9%. ГЕРБ е с преднина и сред твърдо решилите да гласуват. ВИЖ Снимка ТУК!


Партията на Слави Трифонов е основен бенефициент от случващото се в страната с растяща подкрепа, достигаща 7,9%. ДПС остава в традиционния диапазон от близо 7% подкрепа.


С 5,7% „Демократична България“ отбелязва между два и три пъти по-добър резултат от обичайните си нива. Най-отчетливо в този микс расте „Да, България“.


Новата формация на Мая Манолова се е развила и вече е с 2,4% подкрепа.


С 2,3% са и „Обединените патриоти“ с най-видимо присъствие на ВМРО. Това е около потенциалната бариера за влизане в Народното събрание. „Воля“ пък е с 1,6% подкрепа.


Сред останалите формации правят впечатление АБВ – с 0,6% подкрепа, а „Глас народен“ – с 0,4%. „Атака“, „Възраждане“, проектът на Цветан Цветанов и този на Васил Божков засега са с по 0,2%. Около 4% просто заявяват, че биха подкрепили независим кандидат.


„Не подкрепям никого“


Впечатляващ е делът на хора, които твърдят, че ще отидат да гласуват, но ще отбележат „не подкрепям никого“ - около 6,6%. Това е още едно свидетелство за делегитимация на политическата прослойка. По-вероятно е в реална изборна ситуация огромната част от тези хора по-скоро да не гласуват, коментират социолозите. 27,4% директно заявяват, че не биха гласували.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 17.08.2020 17:03

    Мутрата и неговата крадлива шайка съществуват единствено от кражбите на милиарди, консумирайки властта с пълни шепи за сметка на чезнещия от бедност и болести народ. Този мафиот де факто осъществява геноцид над собствения си народ и трябва да носи най-строга и пълна отговорност за деянията си

  • 001 Anonimen 17.08.2020 16:22

    Държавата България,е първа в Европа по бедност,първа по ниска раждаемост,първа по висока смъртност,първа по най бързо обезлюдяване.Как може да сме толкова тъпи,че да дадем 20% одобрение на индивида, виновен за горните "първи" места!? Той продължава да търси варианти,за да остане още на власт,за да засмуче милиардите евро които ще дойдат от "великия" за него ЕС. Прости българи сме,затова в къщи ревем като магарета, че сме най бедните в Европа.На улицата мълчим като риби на сухо.Оня каза:На прост човек акъл не можеш да му налееш,но един в дупарата може да му вкараш.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

телец