Свързани новини

17.08.2020 13:20

Борисов има нагло и нахално поведение на един умиращ от страх премиер: Мая

Видян 2026 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Борисов има нагло и нахално поведение на един умиращ от страх премиер. Ясно е, че той иска да отложи политическата си смърт, като изпълнява поръчки на сенчести кръгове на олигархията и на мафията. Този парламент е изчерпан и няма никакво морално право да обсъжда нова Конституци я, а Борисов да прави предложение. Борисов незабавно да подава оставка. Не е справедливо и не е честно спрямо българските граждани една загубила доверието на народа партия ГЕРБ и нейното мнозинство да приемат новата българска Конституцията. Не е честно спрямо българските граждани сенчестите кръгове и мутрите, които стоят зад премиера Борисов да пишат нова Конституция. След 40 дни протести този парламент е напълно изчерпан и делегитимиран. От него се очаква единствено и само след оставката на Борисов и на неговото правителство и парламентът да подаде оставки и да се разпуска.


Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред медиите днес.


Манолова и представители на Гражданската платформа внесоха в деловодствата на президентството и на Министерския съвет две отворени писма с настояване да бъде иницииран референдум за промените в Конституцията.


От Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ предлагаме шест теми, които да бъдат предмет на предстоящия референдум. Първо, ефективно разделение на законодателната, изпълнителната и съдебната власти, защото сега парламентът е превърнат в отдел на Министерския съвет, а парламентарната република - в премиерска, каза Манолова.


Темите включват още намаляване на парламентарната квота във Висшия съдебен съвет от 11 на 5 души, както и разделение на управлението на съда и на прокуратурата. Широко гражданско участие в управлението чрез възможност на гражданите да предлагат законопроекти и да имат право на индивидуална конституционна жалба и възможност на граждански комитети и граждански организации да регистрират листи за участие в изборите.


След 40 дни протести трябва да се даде възможност на младите хора, които са на протестите, през свои граждански комитети да регистрират листи за участие в следващите избори, категорична е Манолова.


От „Изправи се.БГ“ настояват още за дълбока съдебна реформа с ефективен контрол над главния прокурор и функционална независимост на прокурорите от техните ръководители.


Конституционни гаранции за опазване на природата на България. С ясни гаранции да се спре безконтролното строителство в защитени зони и природни паркове, зариването на държавата с боклук и унищожаването на българските води, е шестата тема, за която Манолова настоява да се включи в референдума.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 До ЛИЦЕМЕРИТЕ от ЕС 17.08.2020 14:44

    Лидерите на Европейския съюз ще проведат извънредна видеоконферентна среща за събитията в Беларус в сряда,19 август, по обед, заяви председателят на ЕС Шарл Мишел. Той осъди полицейското насилие срещу протестиращите в страната. В Туитър той написа: "Ще свикам среща на членовете на Европейския съвет тази сряда 12:00 часа, за да обсъдим ситуацията в Беларус. Хората на Беларус имат право да решават бъдещето си и свободно да избират своя лидер. Насилието над протестиращите е неприемливо и не може да бъде позволено“.Aло, ало, ЛИЦЕМЕРИТЕ от ЕС ли са? Кога ще обърнете поне малко внимание на 40-дневните протести в БЪЛГАРИЯ, която е пълноправен член на ЕС, ами сте се загрижили за Беларус? Няма ли да осъдите полицейското насилие над протестиращите в България? НЕ, нали! Хората на България дали имат право да решават бъдещето си и свободно да избират своя лидер?Очевидно НЕ ви пука за България!!!Къде ще намерите втори послушко като тоя,дето нарича прост себе си, който ви козирува и изпълнява всяко ваше желание, дори да противоречи на нашия национален интерес?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби