Свързани новини

17.08.2020 12:18

Защо ЕС гледа Минск, а София не: Русия към Макрон

Видян 2622 пъти | Коментари 5
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че Европейският съюз трябва да подкрепя участниците в мирните протести в Беларус , а говорителката на руското външно министерство Мария Захарова му препоръча да види и протестите в ЕС, но не назова конкретно България.


"ЕС трябва да продължи да бъде мобилизиран в подкрепа на стотиците хиляди беларуси, които мирно протестират за уважаване на техните права, свобода и суверенитет", написа вчера Макрон в Туитър, предаде Сега.


Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Жозеп Борел каза, че общността е солидарна с народа на Беларус. "Стотици хиляди беларуси излязоха на мирни демонстрации с искане за освобождаване на политическите затворници, наказателно преследване на отговорните за полицейската жестокост и истински избори. ЕС застава до беларуския народ", заяви той също в Туитър.


Мария Захарова определи загрижеността на Макрон за Беларус като лицемерие и му предложи да подкрепи участниците в протестните акции в Европейския съюз. Тя изрази днес мнението си във Фейсбук, без да назове кои държави в ЕС визира и без да покаже, че забелязва протестите в България.


"Кога той ще помоли ЕС да продължи мобилизацията си заедно със стотиците хиляди жълти жилетки, които на мирни демонстрации настояват за спазване на техните права, свободи и суверенитет? Кога Европейският съюз ще започне да се мобилизира в подкрепа на протестните акции в своето пространство?", запита говорителката.


"Лицемерие в пълния смисъл на думата", констатира Захарова.


Ръководителят на европейсктаа дипломация Жозеп Борел заяви в петък след консултативното заседание на Съвета на ЕС по общи въпроси, че съюзът не приема резулатите от изборите в Беларус и започва работа за налагане на нови санкции спрямо Минск.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 17.08.2020 12:57

    Макрон,Борел,Меркел и другите запарени задници от Брюксел,хич не ги е еня за българите.При тях отива само един,който раздава прегръдки и целувки наляво надясно.Там се знае,че България е обречена да бъде тъжна провинция на Европа и до там.Но че има милион и половина мои сънародници които са на ръба на физическото оцеляване,идиотите не ги интересува,защото те живеят в един друг свят,свят на многото пари и охолен живот.

  • 004 Anonimen 17.08.2020 12:56

    Неглижирането на безобразията и антидемократичното отношение на управляващите към народа си все по-упорито води към отговор на въпроса защо ни взеха в ЕС като изобщо не отговаряхме на критериите им

  • 003 Соросоидна Правда 17.08.2020 12:41

    Не ми се вярва да са се затъжили за белорусите, че си имат промишленост, че нямат олигарси, че си нямат гражданска война, че стандартът им не е паднал пет пъти за 6 години, като в УСрайна или се чудят как до си го докарат !!! Ако тръгнат по отъпканият път на американската „демокрация“, нищо чудно да се докарат като тях, бързо, бързо!!!!

  • 002 Господ Бог 17.08.2020 12:39

    Защото, още Христос е установил проблема със сламката и гредата !!!

  • 001 Христо Ботев: Смешен плач 17.08.2020 12:38

    Плачете за Париж, столицата на разврата, на цивилизацията, школата на шпионството и робството; плачете, филантропи, за палатите на страшните вампири, на великите тирани - за паметниците на глупостта, на варварството, изградени с отсечените глави на толкова Предтечи, на толкова велики мислители и поети, с оглозганите кости на толкова мъченици за насущния хляб, - плачете! - лудите не може никой утеши, бесните не може никой укроти! Кълнете комунистите, че съсипаха столицата ви и измряха с разбойническите за вас думи: свобода или смърт, хляб или куршум! Плюйте на техните трупове и на труповете на онези жертви на цивилизацията, кои сте прегръщали и прегръщате в лицето на жените си, на сестрите си, на майките си и днес наричате бесни блудници, защото имаха още сила да се хванат за оръжие и избавят от вертепа на разврата! Хвъргайте кал и камъни връх гроба на Домбровски, защото не стана слуга на някоя коронясана глава, а поборник на велика идея, на висока цел и с гърди твърди се опря на предателите на Франция и виновниците на толкова злочестини в човещината....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали