Свързани новини

16.08.2020 09:42

Пускаме първите 8 км от линия №3 на метрото до края на август: Кметът

Видян 1722 пъти | Коментари 4
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Първите 8 километра от третата линия на метрото ще бъдат пуснати до края на месеца, увери кметът на София Йорданка Фандъкова.

Готов е и вторият участък от 4 километра в район “Овча купел“, по който ще започнат единичните изпитания на влаковете.

498 милиона евро е стойността на проекта, като 312 милиона евро са безвъзмездно финансиране от Европейската комисия, припомни столичният кмет:

“Очакваме до края на месец август първите 8 километра – в участъка от “Красно Село“ до “Вл. Вазов“ да бъдат пуснати в експлоатация. Това е един от двата етапа, който изпълняваме в рамките на този програмен период с финансиране от Европейската комисия , от оперативна програма “Транспорт и транспортна инфраструктура“ и сериозното съфинансиране от страна на Столичната община и държавата“, каза кметът Фандъкова и допълни:

“Общо в двата етапа очакваме около 110 хил. пътници на ден. Намалението на изхвърлените вредни емисии очакваме да бъде над 11 хил. тона годишно. Разбира се намаление на трафика по трасето около 25% и намаление на броя на автомобилите, това е една от основните ни цели“.


Снимка: Канал 3



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Hey Joe 16.08.2020 16:28

    Човек с криминално поведение, принадлежащ предимно към организираните престъпни среди, обвързани с властта и превърнали се в обществено-политическо явление след 1990 г. Човек с особени антропологични белези, с триъгълни плещи и квадратна глава; със силно агресивно поведение. Нетактичен мускулест мъж с криминално досие. По думите на ген. лейт. Бойко Борисов - добре облечен бизнесмен. Някой, който много прилича на Бойко Борисов... Ха-ха, гледай го тоя - прилича малко на Бойко Борисов като млад! ... Само дето не му е провървяло толкова в живота и си е останал просто една мутра-охраните... (https://www.bgjargon.com/word/meaning/%D0%BC%D1%83%D1%82%D1%80%D0%B0) Думата „Мутра“ в буквален смисъл изразява негативното отношение на обществото към определена група. Тя се свързва с физически силни и ниско интелигентни индивиди, изпълнители на противозаконни задачи в престъпни организации, враждебно настроени и склонни към насилие спрямо обикновените хора. За никого не е тайна, че в годините на прехода една определена група, наречена от обществото за по-кратно „мутри“, утвърди властта си по силов и незаконен начин върху средства за производство и към днешна дата оказват огромно икономическо влияние върху българското общество, а оттам - и по отношение на българската култура, политика и изкуство. Ограниченият мироглед на тази властова прослойка се отразява върху политиката, който се проявява в системна корупция и некомпетентност, както и липса на върховенство на закона. Ставаме свидетели как това влияе и на икономиката като на лице са огромно неравенство между бедни и богати, липса на конкурентоспособност, неефективно усвояване на евросубсидии, укриване на данъци и т.н.. И не на последно място и в културата, където пошлостта вземат връх не само в музиката, театъра, но в модата. Безспорен факт е, че с продължителното налагане на икономическата си власт в продължение на 30 години, мутрите се превръщат във властващата олигархия, която все повече се слива с държавата и налага модела на примитивния капиталистически авторитаризъм. През последното десетилетие ставаме свидетели на един дивашки капитализъм. Към днешна дата за българското общество мутрата е въплъщение на възтържествувалата духовна деградация и ограниченост, доминантно мислене, силови действия, общувайки по между си с обръщения като „братко“ или „браток“. https://pogled.info/avtorski/Diana-Dimitrova/mutri-van-vsyako-govorene-na-borisov-i-horata-okolo-nego-se-prevrashta-v-pozoren-fars.119033

  • 003 Мутрите от ГЕРБ закъсняха САМО с една година! 16.08.2020 14:08

    Първите 8 километра от третата линия на метрото трябваше да бъдат бъдат пуснати до месец АВГУСТ 2019 г!!!,

  • 002 Юрданка Ван Дер Дъкова 16.08.2020 10:19

    8 километра метро за четири години !!! В бедна и почти умряла Москва за 1 година бяха пуснати 17 метро станции с дължина от 72 километра !!! Ма така е, „беден човек“- жив дявол !!! Слава Герберистану !!! Героям слава !!!

  • 001 Anonimen 16.08.2020 10:11

    А за златните тоалетни нещо няма ли да каже?! Десетки милиони за ремонт и той пак некачествен, та до златните WC, кошчетата по 1200 лв и пейките за по 10000 лв др.кметица пилее средствата на софиянци по абсолютно безхаберен и престъпен начин вече 10 г по абсолютно същия начин и схеми като началника си

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева

Днес може да се чувствате малко по-странно

Днес може да се чувствате малко по-странно и да ви се