Свързани новини

15.08.2020 20:50

ГЕРБ са негодни да пишат Конституция: Радан

Видян 1634 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Решенията" на Борисов са безотговорно и несериозно отношение към иначе важния и труден дебат за конституционни промени. Темата за нова българска Конституция не може да бъде дъвка за уплашени политикани в затруднение. Отговорът на институционалната, здравна и социално-икономическа криза не може да бъде даден в панически опити за оцеляване:


1) ВНС се свиква на база на проект за Конституция, изготвен и одобрен от редовното НС. Не можем да приемем за сериозно Данаил Кирилов да изготви конституционен проект, а 44 НС, което единодушно избра сегашния ВСС и прие десетки законопроекти, които циментират статуквото, да го одобри.


2) Нова българска Конституция трябва да отразява на първо място новия консенсус в обществото и на второ, но не по важност - таланта и усилието на най-добрите български юристи. Партия ГЕРБ и 44 НС са напълно негодни да покрият и двата критерия.


3) Обществото ни - както самият Борисов неведнъж правилно отбеляза - има спешни и неотложни задачи, свързани с пресрещането на здравната криза, преодоляването на икономическта депресия, стратегическото инвестиране на средствата по NextGenerationEU и Зелената сделка и съответните дълбоки реформи в енергетиката, земеделието, индустрията, образованието, здравеопазването, околната среда. Борисов: Щом решим за Велико народно събрание, подавам оставка същия ден (ВИДЕО)


4) Нова Конституция следва да отразява и закрепва постиженията на вече осъществена обществена и икономическа модернизация, а не да бъде последно издихание на политическия модел "Бай Ганьо-Бай Тошо-Бай Кой". Тя трябва да бъде дело на успешно ново поколение, а не на провалени ченгета.


5) Най-сетне - очевидно е, че в обществото има изцяло нови насторения и разположение на силите в политиката. Абсурдно е досегашното, изчерпано мнозинство да остави в наследство поредното юридическо недоносче. В заключение: Нека въобще не се хващаме на тази въдица. Борисов не предлага обществени промени, камо ли "рестарт", а поредни селски тарикатлъци. Е, този път се надявам, че няма да минат", заяви евродепутатът Радан Кънев.


 Снимка: БГНЕС


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния