Свързани новини

14.08.2020 19:00

Разговор за Конституцията - само след оставка и избори: Радев

Видян 3085 пъти | Коментари 6
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министър-председателят предлага Велико народно събрание и серия от конституционни промени. Самият акт показва пренебрежение към Конституцията. Чл. 159 от основния закон е категоричен, че правото на инициатива за свикване на ВНС принадлежи на не по-малко от половината народни представители и президента, не и на министър-председателя. Това каза в обръщение към народа президентът Румен Радев.

„Уважаеми сънародници, повече от месец продължават протестите с искане за оставка на правителството и главния прокурор. Доверието в управляващото мнозинство е безвъзвратно загубено. Промените в кабинета не убедиха никого. Репресиите, провокациите и опитите да се неглижира гражданското недоволство само потвърждават необходимостта от исканите оставки.
Може ли партията-държава, която методично погазва разделението на властите, да инициира промени в Конституцията? Моят отговор е „не“. Може ли партия, която вчера бойкотира парламентарният контрол, днес да предлага промени в Конституцията? Отговорът е „не“. Може ли власт, която нарушава закона, не въвежда машинното гласуване и отхвърли електронното дистанционно гласуване да организира честни избори? Отговорът е „не“. Може ли власт, която задуши свободата на словото да предлага дебат за бъдещето на България? Отговорът е „не“. Може ли мафията да реформира съдебната система? Отговорът е „не“. Може ли министър-председателят, който превърна парламентарната република в автокрация да предлага промени в Конституцията? Отговорът е „не“.

Според държавния глава разговор за Конституцията и бъдещето на България е възможен само след исканите оставки на правителството и главния прокурор и провеждането на честни предсрочни избори.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 15.08.2020 18:36

    №-003,предлагам ти да се самонагълташ,за да минат близките ти с по-малък масраф.Толкова си елементарен,че това ако е болестно състояние,не те виждам между нас.Птицо лекокрила,кьорав ли си,че тепегьоза когото ти почиташ,е.а мамата на хубавата ни и нормална държава.Трябва да е идиот,да натика държавата си в ямата на бедността и да иска още години да я краде.

  • 004 до 3 15.08.2020 16:43

    Да крадеш обществени ресурси в милярди изражение и да мачкаш народа си като го държиш на унизително нисък стандарт с унищожено здравеопазване и непрекъснато източване на здравната каса, да докараш държавата си до национална катастрофа с последните места във всички европейски класации няма как да си добър, това се нарича чиста проба престъпления на властимащи мутри, които с фалшифициране и манипулиране на изборите вечно са първи!!!

  • 003 Anonimen 15.08.2020 13:14

    Държавният глава наруши Kонституцията като посочи кои са добрите и кои са лошите. Някои от хората казват, че мафията е именно в неговото обкръжение. Само Бог разпределя добрите и лошите, не е дадено на смъртните да раздават оценки кой е мафия, кой е мутра.Това е трагедията на България - избрали сме случаен човек за президент".

  • 002 Anonimen 15.08.2020 09:08

    Мутрата и шайката ограбиха и окрадоха собствения си народ, разпродадоха и опоскаха де що има държавна и общинска земя и шикалкавенето няма да ги спаси от съд и затвор. Престъпници и неграмотни калинки доведоха България до национална катастрофа и я върнаха десетки години назад,каква Конституция им мъти кухите крадливи кратуни?! Да не се окаже, че са и психически нездрави....

  • 001 Anonimen 14.08.2020 21:26

    На живо: Народът срещу мафията https://live.bstv.bg/

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

везни