Свързани новини

13.08.2020 16:22

Зависимостта на Европа от руски енергоносители застрашава САЩ: Помпео

Видян 1806 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Зависимостта на европейските страни от доставките на енергоносители от Русия застрашава националните интереси на САЩ, заяви днес в Словения американският държавен секретар Майк Помпео на пресконференция след среща със словенския премиер Янез Янша, предаде ТАСС.


"Ние смятаме, че за осигуряване на американската национална сигурност е изключително важно Европа да е енергийно диверсифицирана и да не зависи от Русия", заяви Помпео. Той отбеляза също, че словенските власти подкрепят санкциите на ЕС срещу Русия заради анексията на Крим.


Американският държавен секретар подчерта, че в момента съществуват и "редица други заплахи, включително в лицето на китайската Комунистическа партия".


Вашингтон вече неведнъж е заявявал, че европейските страни трябва да се откажат от руския газ и от пановете за доставки по газопроводите Северен поток 2 и Турски поток. Представители на американската администрация твърдят, че с тези проекти Москва преследва политически цели.


Много експерти смятат, че с опитите си да блокират Северен поток 2 САЩ се стремят да прокарат в Европа продажба на американски втечнен газ, който е значително по-скъп от руския газ, доставян по газопроводите.




Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци