Свързани новини

13.08.2020 11:39

Кунчев кани тези, които не вярват в К19, да им го покаже

Видян 2336 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Здравният инспектор коментира и хората, които все още не вярват в съществуването на вируса и ги покани да им го покаже. "Тези, които не вярват, са много шумни, което създава впечатлението, че са много. А това далеч не е така", каза той.



Смъртността на вируса е функция на заболяемостта. Имаме повече починали, защото имаме повече болни. Те пък от своя страна се дължат на повече заразени хора у нас. Смъртността в България е 1%. Епидемията се развива според правилата на един такъв процес. При положение че заразените в света надминаха 20 милиона, е ясно, че болестта се разпространява и у нас. България не е откъсната от света и не е остров на благоденствието, заразата продължава да се разпространява”. Това каза в ефира на „Здравей, България” главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.


Специалистът коментира и критичната бройка на заразени, с която здравната ни система може да се справи. Той добави, че страната ни няма проблем с предпазните средства за медици, дезинфектанти и насоки за лечението на коронавируса.


„Винаги се стремим да даваме някаква бройка за ориентация на хората. Ако много случаи се концентрират на едно място, ще е трудно. Здравната ни система се справя добре. Реагираме веднага и се опитваме да вземем всички мерки. Нямаме нови случаи във Варна, което е добре. Дори и положителните да достигнат 1000 души на ден ще успеем да ги настаним.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

телец

Днес може да се сблъскате с някои препятствия

Днес може да се сблъскате с някои препятствия, но