Свързани новини

12.08.2020 16:50

Бойко не разбира зелената сделка: Зелените

Видян 1184 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Много трудно Борисов може да се впише в Зелената сделка", заяви пред БНР екоактивистът Борислав Сандов, съпредседател на "Зелено движение". Според него България е в много неизгодна ситуация в момента по отношение на Зелената сделка. Той припомни, че първоначално страната ни се е противопоставяла на тази сделка:

"Позицията на България беше, че подкрепяме дългосрочните цели - към 2050-а година, но отказваше да поеме ангажименти до 2030-а година. След акто видя, че това не се получава и страните от ЕС искат бързи резултати и обвързаха средствата по отношение на зеленото възстановяване и многогодишната рамка, сега българските чиновници трябва да пишат неща, които доскоро са оспорвали".

Сандов обясни, че става дума за мобилизация по различни кабинети да се напишат спешно едни стратегии за следващите 4 години, които да усвоят около 10 млрд. евро.

Той изтъкна, че ЕС вече е минал на ниво, в което няма да раздава пари "на калпак".

В предаването "12+4" съпредседателят на "Зелено движение" коментира, че това, което прави правителството, е обратното на заложеното в Зелената сделка:

"Зелената сделка иска повече железопътен транспорт, а Борисов строи магистрали. Зелената сделка иска повече възобновяеми енергийни източници, а Борисов строи АЕЦ "Белене" и газопроводи". Тя иска биоземеделие, Борисов насърчава  едроземеделски стопанства с монокултури и използване на пестициди. Зелената сделка означава биоразнообразие, а по времето на Борисов виждаме "подпорни стени" по крайбрежието и багери в националните паркове".

Той беше категоричен, че управляващите могат да впишат страната в Зелената сделка само изкуствено, със създаване на стратегия, която не почива на реалните политики на това правителство, и с писането на проекти, за да отидат парите в конкретни хора, както е било и до момента.


Снимка: БГНЕС


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей