Свързани новини

12.08.2020 16:49

5-цифрени бонуси в КРС

Видян 3525 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателлят на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) Иван Димитров се е самонаградил с близо 20 000 лв. бонуси в края на юли. Това разкрил читателски сигнал, получен в Mediapool.  По телефона висшият чиновник уточнил пред изданието, че става дума за т. нар. допълнително материално стимулиране (ДМС), каквото се полагало  в края на всяко тримесечие на всички служители в държавната администрация за добре свършена работа, но сумата била по-малка.  

При настъпването на пандемията и налагането на извънредно положение правителството обяви, че спира ДМС-тата на чиновниците, защото не е редно те да взимат бонуси, докато фирми и граждани се борят за оцеляване в кризата. Оказва се обаче, че в КРС са решили, че след замяната на извънредното положение с извънредна обстановка мораториумът вече на важи и са си раздали материално стимулиране и за първото, и за второто тримесечие. Това се е случило в края на юли, когато всеки служител в КРС си е получил премиите за половин година.

Самият началник на комисията обяснява пред Mediapool, че е взел не 20 000, а "под 20 000  лева, като 6000 лв. от тази сума е месечната му заплата, а останалото е бонус.  Висшият чиновник изтъква, че стимулите са напълно заслужени, защото ръководеният от него регулатор активно участвал на пазара на пощенски услуги и комуникации, работел  за подобряване на бизнес средата за мобилните оператори и за подобряване на пощенските услуги, а освен това е провел много срещи за популяризиране на 5G  мрежите. Освен това по време на извънредното положение от 13 март до 13 май служителите на КРС работили изключително активно, за да осигурят качествени и безпроблемни интернет връзки.

Иван Димитров оглави КРС в края на 2018 г., като замени избрания за министър на транспорта Росен Желязков. Той дългогодишен служител на МВР,  ръководил е "Информационни технологии" в "БДЖ-Пътнически превози", а в края на 2017 г. става директор на "Информационни системи и аналитични дейности" в Агенция "Митници". Откакто е начело на КРС, не е провел нито една среща с медиите, изтъква Mediapool.

Изданието получило информацията за скандалите бонуси в комисията на редакционната си е-поща. В сигнала читателят задава и задочни въпроси на премиера Борисов  - например информиран ли е за ДПС-тата:  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Гилотината 13.08.2020 14:15

    Така е при НЕО-НАЦИОНАЛ-КОМУНИЗМА на БКП-ГЕРБ и ДС-патриотарстващата СГАН: всеки партиен чиновник си определя и взима от хазната и чрез умишлено рушветоносните закони колкото си иска и му е потребно, без да дава нищо на обществото, защото е тъп, мързелив, необразован с купени дипломи, партийно+ДС-верен номенклатурчик! А при Тато нещата бяха само на ниво на БКП-национал-социализъм с "демократичен централизъм"!

  • 002 герберските кадри 13.08.2020 12:42

    Този тарикат преди да го закотвят като шеф на КРС е бил в МВР, вероятно пак на висок пост, след това като ръководител на отдел в БДЖ, след това като шеф на отдел вече в АМитници, и пак нагло си е взимал високата заплата и високите бонуси по неговите критерии, вероятно успоредно с пенсията на полицай. Това е поредното безобразно източване на бюджета от многофункционални удобни калинки, слуги и лакеи

  • 001 и какво е свършил 12.08.2020 20:08

    Нали данъкоплатците му плащат заплатата на този дерибей, как сам си определя 20000 лв плюс високата незаслужена заплата и то за 3 м, по 7000 на месец, май ще дойде по-висок месечен доход и от Президента. Така се източва държавния бюджет от такива нагли калинки.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

близнаци