Свързани новини

12.08.2020 14:55

Шестима с К19 в Спешното в Пазарджик

Видян 1561 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шест положителни проби за коронавирус са установени сред служителите на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в Пазарджик. Заразени във филиала в областния град са лекар, двама специалисти по здравни грижи, санитар и двама шофьори на линейки. Те са на възраст от 27 до 60 години. Всички са поставени на домашна изолация, предаде БНР. 


Изследва се целият медицински персонал, като вчера са взети 30 проби, днес се взимат още 21 и се очакват резултати. Извършва се и засилена дезинфекция на помещенията.


Директорът на ЦСМП трябва да представи план за действие и осигуряване на непрекъснат работен процес при отсъствие на голям брой персонал. Освен това е задължен да провежда всекидневен мониторинг върху използването на лични предпазни средства от служителите, съобщиха от здравната инспекция. 


Сред заразените през последното денонощие общо 9 души в областта са още три жени, сред тях и медицинска сестра от Дорково, която се лекува в болница във Велинград. 


През последното денонощие са починали двама души - 80-годишна жена от Драгиново, лекувана в пловдивската болница "Света Каридад" и пазарджиклия на 43 години, който е бил в "Пирогов". И двамата са имали съпътстващи заболявания.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

козирог