Свързани новини

12.08.2020 13:08

Прокуратурата: Провереният обект е питейно заведение, не детски център

Видян 1566 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Провереният във вторник обект в Силистра е кафе-аперитив, а не детски център. Това съобщават от пресцентъра на прокуратурата в официална позиция.


Причината за направеното уточнение са медийни публикации, озаглавени „Гешев е в Силистра – обискиран е детски център „Биберон“ и „Борбата с битовата престъпност на Гешев достигна и до детски център „Биберон“. В тях се цитира информация,  публикувана в силистренска електронна медия съобщаваща за извършена проверка за акцизни стоки в кафе-аперитив с детски център в града и обвързването й с посещението на главния прокурор Иван Гешев. Вчера Силистренски бряг съобщи за акцията в детския център.


„В хода на операцията на МВР, проведена в Силистра, са били проверени десетки обекти, сред които и кафе-аперитив, носещ идентично име с това на детски център, който по документи не съществува. Предмет на проверката в хода на специализираната акция не е бил „детски център“, а обект, в който е записано по документи, че се продават акцизни стоки, които подлежат на проверка.


 Посещението на главния прокурор Иван Гешев в Силистра на 11.08.2020 г. е част от продължаващата му обиколка на Апелативните райони в страната и е свързано с разкриването на извършено умишлено убийство в село Искра като по никакъв начин не е обвързано с проведената от икономическа полиция проверка в същия ден”, пишат от пресцентъра на държавното обвинение.


От там, допълват, че не отричат правото обществото да бъде информирано според стандартите и нормите на съответната медия, но не приемат опитите за манипулация чрез гръмки заглавия, които не отговарят на обективната истина.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион