Свързани новини

12.08.2020 09:29

Атлантическият съвет не е подкрепял петицията на Циклама за отстраняване на президента

Видян 3741 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Атлантическият съвет, в който е Велислав Минеков, поиска импийчмънт на Радев" - тази "новина" се върти от понеделник от водещи в България издания и по форумите в социалните мрежи. В нея се казва, че съветът се е присъединил към подписка в интернет, която е препечатана изцяло и е поставен хиперлинк към нея, пише Дневник.

Но никъде не пише, че петицията е отпреди повече от 2 години, нито че неин инициатор е Циклама Партовска, страстен симпатизант на правителството, Бойко Борисов и ГЕРБ. Както и не е проверено дали списъкът с членове, в които е Минеков, действително е актуален (през октомври 2019 г. напускат десетки членове).

В статии е показана и съответният пост на страницата във "Фейсбук" на Атлантическия съвет (АСБ), който и днес продължава да цитира публикации по този повод под знаци като #НашитеПозицииСаПоследователни и
#НиеВинагиПредупреждавамеЗаРисковете.

Но това си е просто публикация в социална мрежа на този, който е оператор на страницата във "Фейсбук". На официалния сайт на неправителствената организация изобщо няма такава позиция. ("Дневник" попита АСБ може ли да изясни дали има официална позиция за подкрепа и къде да бъде открита, но до редакционното приключване на този текст отговор няма.)

Организацията не е заемала никаква официална позиция

Последната публикация в тази секция на сайта на АСБ е от 30 декември 2019 г. В предишни свои позиции съветът е критикувал президента Радев - особено покрай сделката за самолетите F-16, и го е обвинявал, че застрашава националната сигурност, но никога не е заемана официална позиция за разследване или отстраняване на държавния глава.

В секцията "Медиите за нас" пък няма нито една публикация, откакто съществува основаният преди 3 години съвет.

Има позиция и декларация на управителния съвет от май 2020 г., но те са в секцията "Публикации" и са за това как е бил отразен по БНТ 9 май и призив за обединение на евроатлантическата общност "в национална надпартийна платформа за провеждане на обща политика и активни действия". Съгласно устава на съвета такива призиви и позиции може да заема управителният съвет. За присъединяване към петиция в интернет позиция на УС няма.

По устава на тази неправителствена организация в управителния съвет трябва да има 11 членове. В момента те са 7: доц. д-р Момчил Дойчев (съпредседател), Димитрин Вичев (съпредседател), Олена Коцева, доц. д-р Александър Йорданов, Михаил Найденов, Стойко Стоянов, полк. (о.р.) Владимир Миленски.

Разколът от 2019 г. по повод... страницата във "Фейсбук"



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 12.08.2020 13:51

    Този Александър Йорданов същия ли е дето като посланик в Полша е направил куп далавери, а сега е евродепутат от ГЕРБ?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

телец

Емоционалното напрежение може да надделее днес

Емоционалното напрежение може да надделее днес,