Свързани новини

11.08.2020 11:42

За да има машинно гласуване, не са нужни законови промени

Видян 2741 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

       Въпреки че са задължени по закон, правителството и Централната избирателна комисия нарочно бавят въвеждането на изцяло машинно гласуване, което ще намили до минимум купения и контролирания вот, поради липсата на възможност за правене на бюлетини невалидни и безброй поправки на протоколите. Последното оправдание за това - че трябвали специални промени в Изборния кодекс, изречени от вицепремиера Томислав Дончев, който не е юрист, а философ, бяха определени като "лъжа" от Мая Манолова в Студио Хъ на телевизия 7/8. Авторката на Изборния кодекс от 2014 г., която е юрист, не само е категорична, тя смята, че набавянето на машини може да стане бързо и припомни последния случай, когато 3500 бяха намерени само за месец и половина. Според нея другата гаранция за честен вот е отстраняването на отдавна намиращия се в пенсионна възраст Михаил Константинов от Информационно обслужване - фирмата, която брои гласовете. Отново Томислав Дончев още преди месеци, след апел на 19 минути, се зарече да бъдат освободени празните бройки и пенсионерите в държавната администрация, които са 21% от нея.


Снимка: Dnes.bg



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 11.08.2020 19:45

    Пенсионерите в държавната администрация да се пенсионират! И баба знае, да продължава да се скатава и взема голяма министерска заплата, нека да поживеят като другите пенсионери, макар че абсолютно сигурно е, че техните нови пенсии няма да са като нашите от преди 1990 -те години, нарочно съкратени наполовина от Иван Костов, нека да е проклет!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец