Свързани новини

11.08.2020 11:24

Докато хората протестират, властта ударно раздава пари и имоти на мафията: Манолова

Видян 3598 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Докато хората протестират, властта ударно раздава пари, плажове и имоти на мафията. Само за последните десет дни управляващите са се подготвили да похарчат 2,39 млрд. лв., като това включва и заема от 1 млрд. лв., който ще изтеглят уж за запазване на работни места.


Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в „Студио Хъ“ по „Седем осми ТВ“.


От 1 млрд. лв. по мярката 60/40, които обявиха за заетост, са похарчени 200 млн. лв. От последните социално-икономически мерки за 1,26 млрд. лв., 355 млн. лв. са за асфалт, тоест, за фирмите близки до Борисов  - на Пеевски, Главболгарстрой, фирмите, които строят магистралите „Хемус“, „Европа“ и Южната дъга. Те ще са богато подкрепени, а властта се опитва да залъже пенсионерите с по 50 лв., като Борисов от 11 години не им е индексирал пенсиите, обясни тя.


Борисов не подава оставка, защото има още да усвоява пари и да краде. Вместо да дава 355 млн. лв. за асфалт, можеше да индексират пенсиите до края на тази година, допълни Манолова.


През последния един месец правителството на Борисов е дало на концесия седем плажа, две кариери, продали са няколко апетитни публични имота. Депутатите му в парламента пишат ударно законодателство в интерес на олигарсите, монополистите и самите партии. Валери Симеонов на 10 юли вкарва закон, който на 22 юли е приет в зала. Според този закон ЧСИ ще могат да продават имущество и да събират дългове, които не са минали през съд, обясни още Манолова.


По думите й през есента се очаква икономически срив. Ако дотогава Борисов не е подал оставка. Тогава хората ще излязат на улиците и заради каскадни фалити на малък и среден бизнес, заради безпаричието на домакинствата и защото няма да могат да си платят сметките, категорична е Манолова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Иван Якимов 22.01.2021 08:57

    Уважаеми специалисти по история на България,моля Ви, бихте ли коментирали, дали сме имали някога по-мафиотско, по-нагло, по-разбойническо, по-развращаващо, по-отвратително правителство от това на БОЙКО БОРИСОВ и хунтата му.Нека да му отдадем заслуженото!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

дева

Служебната работа ще бъде толкова много

Служебната работа ще е толкова много, че няма да имате