Свързани новини

09.08.2020 13:08

Бедствие в Свиленград

Видян 1924 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Обявиха бедствено положение в община Свиленград заради нестихващия пожар, съобщи bTV. Поради силните до ураганни пориви на вятъра, щпнтйе мени посоката си, което го прави труден за овладяване.


Областният управител на Хасково обяви бедствено положение в община Свиленград заради нестихващия пожар. Това беше съобщено във „Фейсбук“ страницата на областната администрация.


В съобщението се посочва, че пожарът е тръгнал от района на село Лесово, област Ямбол, преминал е река Тунджа, обхванал е територии от землището на село Присадец, община Тополовград и навлязъл в община Свиленград.


Поради силните до ураганни пориви на вятъра, пожарът мени посоката си, което го прави труден за овладяване. На място работят огнеборци от пожарна безопасност, екипи от горското стопанство, местната власт и доброволци.


„Припомняме, че вече има обявено бедствено положение в четири общини от областта – община Хасково, община Димитровград, община Харманли и община Тополовград. Мобилизирана е тежка техника, която да помага за овладяването на огъня“, се чете още в съобщението.


Цяла нощ пожарни екипи са опитвали да потушат пожара, но без успех. Наложило се е да бъдат евакуирани хора от близкото село Присадец. Те са в безопасност, както и самото село, защото вятърът духа в обратната посока, каза за bTV тази сутрин областният управител Стефка Здравкова.


Източник: bTV




Етикети
, , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и