Свързани новини

07.08.2020 12:08

Какво работят управляващите: Радан

Видян 1770 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Посланието на управляващите е - “оставете ни да свършим важната работа”. Вицепремиерът Дончев дори обяви, че се работи активно по национален план за инвестиции по NextGenerationEU (планът на ЕС за възстановяване и модернизация).


Това послание е стратегически погрешно, дори цинично.


Ако ГЕРБ/ОП/ДПС можеха да вършат важната работа, нямаше да се стигне до сегашната безпрецедентна институционална криза. Ако 44 НС можеше да приема компетентни и почтени закони, 60% от гражданите нямаше да искат предсрочни избори. Ако Борисов можеше да гарантира върховенство на закона и свобода на медиите, нямаше да имаме главен прокурор, който да запали искрата на институционално напрежение и да се гаври със законността.


Преди всичко - ако управляващите можеха да осигурят национално съгласие около Национален възстановителен план, нямаше да го работят на тъмно.


Стратегическият обществен интерес е тъкмо обратният:


1. Да се свали общественото напрежение с близка дата за избори.


2. Да се постигне базово съгласие между основните политически сили за промяна в правосъдието.


3. Да се начертае обща стратегия за икономическо възстановяване и модернизация, с която да се ангажира непартиен, национален борд за инвестиции, управление на Зелената сделка, модернизация и реформи, който да обединява експертния потенциал на нацията.


4. Да се проведат честни избори, след които парламентът, очевидно със силно подновен състав и ново доверие, да вземе необходимите решения, в т.ч бюджет за 2021 и 4-годишна бюджетна програма за реформи.


5. Да се излъчи кабинет, чийто състав да олицетворява националното желание за бърза модернизация и скъсване с корупцията. Кабинет, който да следва парламентарната воля и който да отразява възхода на новото поколение българи, тези, чиито възгледи за политика са несъвместими с корупцията и застоя.


Това е отговорност. И това ще е трудно за всички политически партии - новите, които сме във възход, и старите, които са в упадък.


Другото не е отговорност, а окопна война срещу бъдещето и единството на нацията", заяви десният  евродепутат Радан Кънев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 07.08.2020 12:44

    Крадат, крадат вече 10 г и това за тях е работа

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще