Свързани новини

07.08.2020 10:08

Българи протестираха в Берлин

Видян 1228 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Близо 20 души, предимно студенти, се събраха снощи пред канцлерството в Берлин, за да изразят подкрепата си с протестите в България и да поискат да се спре подкрепата за корумпираните управляващи, съобщава Club Z.


„Тук сме днес предимно студенти, но и други хора, които живеят по-дълго в Берлин, за да покажем желанието си да живеем в една нормална държава. Въпреки че в момента не сме там, нашите родители живеят в България, а ние искаме един ден да се върнем не само на почивка. Искаме свободна журналистика, неща, които са нормални в една демократична държава и би трябвало да се подразбират от самосебе си“, заяви Елеонора, на 24 години.


Тя следва психология в Берлин и се опитва да участва във всеки протест, който студентите в Германия организират. „Опитвам се всек път да съм тук, макар че всички имаме ангажименти. Но за мен сега това е приоритет. Аз просто съм гневна, искам да бъдем чути, особено тук в Германия имаме шанс да бъдем чути. Просто трябва да направим впечатление, за да знаят хората, не само правителството в Германия. Опитваме се да привлечем внимание и да получим подкрепа“, допълни тя.


„Тук сме, за да подкрепим нашите приятели и съграждани“, каза пък 25-годишният Пирин, който следва политология и източноевропейски науки в Берлин. Имаме същите искания – за една по-справедлива, по-социална, по-европейска и модерна държава, която се отнася с уважение към гражданите, а не да нипредставя една корумпирана олигархично-мафиотска струкутра, сподели още той.


 „Говорим си с приятели, че имаме желание в един момент всички да се върнем в България да живеем там“, каза още той.


Протестиращите настояха Борисов и правителствот ому да се оттеглят, да се прогони мафията от управляващите и прокуратурата, да има ефективни мерки срещу корупцията, съдебната система да е независима, да се осигури свобода на медиите, да се спре злоупотребата с евррофондове и да се осигури прозрачност, да се въведе електронното гласуване.


Източник: ClubZ.bg



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви