Свързани новини

06.08.2020 15:08

Не щат Т. Дончев за премиер, не е отказвал

Видян 4905 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Слуховете, които си пуска Томислав Дончев, че бил отказал да става премиер са доста пресилени. Истината е, че никой не го е искал. Още по-точно казано: не го щат за министър-председател", коментира пред 19 минути много високопоставен източник от правителството. Това е обезсмислило и струващата стотици хиляди лева като логистика - и вероятно много повече като пиар - партийна конференция на поляната под слънцето в сряда в сдобилия се с ново име покрай боя над журналисти, адвокат и икономист от страна на охраната на ГЕРБ КЮ-Тек парк.  Наричаният на майтап от другите министри Конфуций габровец стана печално известен преди дни с мъдростта си, че щял да спечелва гражданска война, което е истински черен печат или черен знак в политиката. Такова нещо не си е позволявал да изрича никой български политик след Белия терор от 1923-25 г. у нас. Класика е обаче друг коментар на заместник-председател на Министерския съвет: "Егати държавата, щом аз съм й вицепремиер". По отношение на Дончев се напомня и казусът с ремонта на НДК, който вече е в съда, а той е ресорен вицепремиер по време на случая, т.е. би следвало да е разписвал документи и респективно - да носи отговорността за това.


За дясната ръка на Томислав и в момента социален министър Деница Сачева засега поне сред управляващите има малко гласове против, като неин основен коз е близостта й с Валери Симеонов по каузата им срещу майките с деца инвалиди. Разбира се, на нея веднага ще бъдат напомнени някои неудобни и необясними моменти от имуществените й декларации, за които се носи отговорност по закон, ако някой я потърси, както и по други твърде неприятни биографични и управленски моменти. Ние помним пред кои властови кабинети висеше и за какви пари говореше по времето на Орешарски например.

Големият проблем всъщност е отказът на кабинета да вземе каквито и да било мерки да се изпълни закона, който налага задължително машинно гласуване. Дори вотът да е редовен - през март догодина, изтичат последните дни, в които да се набавят апаратите и да се адаптират, както си му е редът, без да става драма и театър. Машинното гласуване е нежелано от управляващите по две прости причини - не дава възможност за правене на неугодните за тях бюлетини невалидни и прави невъзможни десетките поправки в изборните протоколи. Освен това отпада възможността да се отчита платен или корпоративен вот със снимка на "вярно" попълнена бюлетина - машините не са в тъмни стаички и вотът се подава за части от секундата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 ДПС 06.08.2020 18:11

    Пеевски веднага би се съгласил да го монтират за премиерин! И без никакви скруполи ще вкара в затворите и ще им сцепи задниците на всиките ГЕРБерасти, ДС-патриотари и демократващи! Па и на кандидат-служебните кабинетчици на льотчика!

  • 001 Чурулиг Марийкин от ОПГ ГЕРБ „Гешефт Груп“ 06.08.2020 16:40

    Всъщност важния въпрос е : КОЙ ще управлява след БУДА и ОПГ ГЕРБ “Гангстери за Ефективно Разграбване на Булгаристан“ , а не КОГА последните ще изчезнат от властта (в крайна сметка редовните избори са скоро). На този въпрос "мъдрия" овчи народ отново няма да даде смислен отговор на следващите избори !!! Защото Ивайло не трябваше да става цар. С това даде много лош примерна такива боклуци като Буда Бухалков !!! От една страна, силно западна свиневъдството, а от друга – управлението от към голямата локва !!! Нещата и до днес не могат да си дойдат по местата. И нека Бог да благослови Булгаристан за Америка !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп