Свързани новини

05.08.2020 12:08

Коалицията ще реши кога да си тръгна: Борисов

Видян 3790 пъти | Коментари 7
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Още днес можех да кажа кога ще напусна, но имам да говоря още с нашите коалиционни партньори", заяви Бойко Борисов на извънредната сбирка на ГЕРБ в Тех-парк. Пред членовете на партията, той говори по различни теми, включително намекна, че е възможно да подаде оставка, но правителството да продължи да работи с друг премиер.


"Готов съм по всяко време да си тръгна! Нядявам се да намерим вариант кога. Не искам да съм разделител! Ще обсъждаме още с коалиционните партньори", добави той. От речта на премиера стана ясно, че Томислав Дончев няма да поеме кабинета при евентуална оставка. Това стеснява кръга до кандидатурата на Деница Сачева, както 19 минути писа по-рано днес.


„Имаме много работа в партия ГЕРБ. Трябва да запазим стабилността!”, аргументира се Борисов в полза на това, че правителството ще остане с него или без.


Борисов откри причината за недоволството по улиците в местните организации на ГЕРБ.  „В нашите структури на места има дерибеи. Ако не се оправим, хората ще продължат да ни обвиняват”, посочи той и обеща ревизия в партията по места.


В речта си Борисов отново си спомни времената на преди 1989г., Белене и Тройната коалиция.


„Демократичните хора не ходят да плащат бебета и деца, а те това направиха. Отидоха пред къщата на Фандъкова, а после и пред нас”, оплака се той. „Нека да им видим демокрацията. Каква е тази демокрация с черни знамена?„, запита премиерът явно визирайки майките на деца с увреждания от "Системата ни убива".  Той направи аналогия с Белене. „И аз съм потърпевш, моето семейство”, каза премиерът.


"Блокирате магистрали, защото има магистрали. А преди ги нямаше! Сега може да си "играете" с метрото, а преди нямаше!", започна речта си Борисов. А те го посрещнаха със ставане на крака и бурни скандирания. Следва отчет за вдигане на доходите и как България се е справила най-добре с ковид.


"Аз съм най-проверяваният политик на България! Затова ордите на Бареков и Мая Манолова бяха пред дома ми и сега са там. Усещам напрежение в обществото, защото има искане за справедливост. Не сме издигнали кандидат на ГЕРБ за главен прокурор. Не моят подпис, а на Радев стои под указа за назначаването на Гешев", каза Борисов и припомни, че 11 пъти е печелил избори. Премиерът не се страхува от служебно правителство, но без НС не могат да се правят промени в законите, да се обявява извънредно положение за ковид, не може да се прави актуализация на бюджета. Премиерът изтъкна и че без НС не могат да се направят промени в Изборния кодекс. "Не желая да бъда разединител на държавата!", каза Борисов.


"Ние от ГЕРБ не сме правили коалиция с ДПС и никога няма да правим. И с БСП няма да правим. Приемливите ни партньори са Патриотичният фронт и СДС", подчерта той и обвини Христо Иванов, че връща на власт онези, срещу които се бори.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 007 Anonimen 06.08.2020 07:30

    Цялата политическа СГАН да си оДИ-И-И!! И тричане на всички докато издрискат всичко, което са ограбили от този народ! Друг изход няма - България и българската нация изчезват, няма време за повече експерименти с този народ.

  • 006 Anonimen 05.08.2020 18:18

    Кошмарната агония на мутра, сложена да граби и мачка 10 г род и Родина от КОЙ

  • 005 Anonimen 05.08.2020 17:31

    EUROмутрата дон EUROлеоне: „Готов съм да си тръгна, но съм поел ангажимент” В предаването на БСТВ "ДИСКУСИОНЕН КЛУБ" с водещ Велизар Енчев (31.07.2020) с КАЛИН ТОДОРОВ, ПИСАТЕЛ (https://bstv.bg/news/diskusionen-klub-s-vodeshch-velizar-enchev-31-07-2020-gost-kalin-todorov-pisatel), гостът каза, че според кулоарна информация от високите масонски ложи кукловодите МУ са взели три решения: - Никакво служебно правителство; - Недопускане падането на главата на гешев; - Ще държим борисов оше един месец.

  • 004 Anonimen 05.08.2020 16:21

    В Русе разчиташ на точно такъв дерибей,който губи няколко последователни избори!Хората от партията се чудят,защо този не си тръгна след последните избори за местно самоуправление.В Русе,Ц.Цачева за президент,беше изтикана на трето място.Днес кмет на гр. Русе е представител на БСП.На предстоящите избори за НС когато и да са те,ако този "капацитет"си запази координаторския пост в герб,нищо добро не очаква партията ни!

  • 003 УБО теляк 05.08.2020 15:37

    Нa БКП-ГEРБ-Кoнфeрeнциятa нямaлo ли e гocти-кoaлициoнeри: oт ДC-МВРo, oт НФCБ нa чшae-шукaриeтo Бaлeф, oт БЗНC-CДC, oт ДC-ДПC, ....?! Caндe рaдикaл-криминaлoт нe e ли изпрaтил (мeжду двe нaгрухвaния c eврo-кюфтaци) пoздрaвитeлнa тeлeгрaмa?! Хaризaн, шaйкaджиятa Тoни ДC-Рудoлф гимлeрo Тoдoрoв, Гoшo ДC-Ники-дaнтeлaтa Мaркoв, Гoшo ДC-Рoмaн Мaркoв, БЗНCaрa Янe, БКП-coпoлъ Рocкo, Вaнчo Coтeтo, бaш-Мултaкa нa рeпубликaтa Вeждитo, Aндрюшa Кoвaч кoнтeca Мeceчкoвa, мAнгeлa Джaнбaз, Aндрo Cлaбaкa, .... нe ca ли пoдaли дупeтaтa прeд Кoнфeрнциятa - бeз вaзeлин?!

  • 002 Anonimen 05.08.2020 15:26

    Ще го тричат! И то неговите хора!

  • 001 Anonimen 05.08.2020 15:08

    ОПГ ГЕРБ „Гешефт Груп“ превърна краденето в религия, каза Новаков, като подчерта, че вероятно партията е допуснала и много грешки в управлението на горното, но непрекъснато работи за тяхното отстраняване и взема решения единствено в интерес на хората от ОПГ ГЕРБ „Гешефт Груп, подчерта той !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля