Свързани новини

05.08.2020 09:25

Българската трагедия: Най-бедната къщичка в ЕС: Дер Щандарт

Видян 2746 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България е най-корумпираната държава в Европа. Страната потъва все по-дълбоко в блатото от непотизъм и се заплита в престъпната мрежа на олигархията. Ето така започва анализ в реномираното германско издание “Дер Щандарт”. Автор на статията е журналистът Паул Лендвай.


Ето и целият анализ:

 

Протестите в България продължават вече три седмици. Те са срещу дясното консервативно правителство. Конфликтът между държавния глава Румен Радев, подкрепен от социалистите, и дългогодишният премиер Бойко Борисов най-сетне привлече вниманието на международната публика. Въпросът е колко непоносими са условията на живот в най-бедната къщичка на ЕС.

 

Историята на тази малка балканска държава е поредица от неосъществени надежди, разочарования и очаквания още откакто страната се присъедини към Общността преди 13 години.

 

В момента България се смята за най-корумпираната държава в ЕС. Тя потъва все по-дълбоко в блатото на непотизма и се заплита в престъпната мрежа на олигархията. Всичко това се случва под управлението на премиера Бойко Борисов, който е на власт вече над десетилетие.

 

Населението се е стопило драстично - от 9 на 7 милиона за последните 25 години. Над два милиона са напуснали пределите на държавата заради липса на перспектива. Експертите очакват стопяване с още 20% до 2050 г.

 

61-годишният Борисов като кмет на София, а после и като председател на проевропейската си партия ГЕРБ успява след тактически отстъпления отново да надиграе противниците си. Този път гневът на хиляди млади протестиращи е насочен основно лично срещу Борисов и обвинявания в корупция главен прокурор.

 


продължи >>

Етикети
, , , , , , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева