Свързани новини

04.08.2020 14:08

Излизам в предизборна кампания: Нинова

Видян 2260 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 „Днес аз подавам своите документи и се кандидатирам за пряк избор за председател”, заяви Корнелия Нинова на брифинг в централата на БСП.

„От 12-ти август по нашите правила излизам в предизборна кампания. За времето на кампанията предоставям правомощията си на зам.-председателя Владимир Москов - седем мандата кмет на Гоце Делчев”, посочи тя.

Ето какво още каза Нинова:

„Искам да сме наясно и на чисто още от самото начало, за да избегнем и фалшивите новини, и дискредитирането на партията. Затова ще цитирам два документа. Съгласно устава на партията, чл.17, ал.2, „в случаите на предсрочно прекратяване на правомощията на председателя, неговите функции се изпълняват от зам.-председател, определен с решение на НС“. В момента не попадаме в такава хипотеза, защото няма предсрочно прекратяване на правомощията на председателя. Напротив, имаме изтекъл мандат вече.  Вторият документ, който ще цитирам, са правилата за избор на председател. Трета страница, глава „Предизборна кампания“, точка 8. „Кандидатите за председател на БСП, когато са настоящи председатели на НС на областен , градски, общински райони на БСП, за времето на предизборната кампания предоставят своите правомощия на заместник-председател на съответния орган“. Тоест – решение за предоставяне на правомощия трябва да взема аз, а не Националният съвет. Днес информирах Изпълнителното бюро и парламентарната група, че предоставям тези правомощия на Владимир Москов. Досега има подадени официални заявления за кандидати за председател от пет човека. Това са Галина Василева – Перник, Ирина Михайлова – Перник, Красимир Янков, Валери Жаблянов и Георги Тодоров – Бургас.

В последните 4г. имаше другари, които ме критикуваха и персонално, и за работата ми, и за политиката на БСП. Тези публични критики вредяха на образа на партията и мисля, че е време да затворим тази страница на публично противопоставяне. Най-добрият начин това да се случи предстои на 12-ти, когато е прекият избор. Затова призовавам т.н. „вътрешна опозиция“, която има различно мнение за пътя на БСП и за начин на правене на политика, което  уважавам, да решим този спор по единствения демократичен начин – прекия избор. Другарите Георги Гергов, Сергей Станишев, Атанас Мерджанов, Михаил Миков, Георги Пирински, които имат номинации за председател, ги призовавам да излязат с алтернативна програма, да се явят пред партията и – каквото народът реши.

Към всички кандидати, които ще се заявят до 6-ти, се обръщам с пожелание за съдържателна и красива кампания. На социалистите – за пръв път имаме право, всеки социалист, да гласува пряко за председател на партията. Нека покажем, че сме зрели за този най-демократичен начин на избор, да покажем висока активност, чист избор и свободно мнение при избора на председател на БСП.”



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

везни