Свързани новини

04.08.2020 10:08

АПИ дава 40 млн. за мантинели

Видян 2177 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

40 млн. лв. ще похарчи Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) за подмяна на мантинели по магистралите през т.г., пише  Сега. Информацията обяви шефът на АПИ Георги Терзийски във връзка с тежката катастрофа миналия месец, при която камион се обърна, на 161-ия километър на АМ "Тракия", премина през мантинелата и навлезе в насрещното платно, където удари няколко коли и в резултат има шестим загинали.

Терзийски заяви, че не може категорично да се каже дали само поставената още през 1997 г. мантинела или лошата пътна настилка са причина.

„Това е в прерогативите на разследващите органи, които ще направят своите експертизи. Ние, като собственик на пътя, сме предвидили още в началото на годината ремонтни участъци в участъка от км 156 до км 208. В момента настилката не е подходяща за висока скорост и затова сега там има ограничение на скоростта (б.р. - 90 км/ч в участъка от малко преди Чирпан до Стара Загора). То е въведено през 2018 г. Две години това е било решението, докато имаме възможността и сме готови есента да започнем ремонт - каза Терзийски пред bTV. - Мантинелата е монтирана през 1997 г. и тогава е отговаряла на стандартите. Днес вече не отговаря и ще бъде подменена. Всички мантинели в участъка ще бъдат сменени. Има различни мантинели по „Тракия“, които се подменят поетапно. Тази година само за подмяна на мантинели са осигурени около 40 млн. лв., което е двойно повече средства. Освен по "Тракия“ ще бъдат подменени и мантинели в участъка на магистрала „Хемус“ от Осиковица до Правец."


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху