Свързани новини

03.08.2020 14:08

10 млн. лв. за туризма: М. Николова

Видян 2201 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Туристическия бизнес ще получи 10 млн. лв. по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ (ОПИК)", заяви вицепремиерът Марияна Николова на съвместен брифинг с министъра на икономиката Лъчезар Богданов и представители на обединение „Бъдеще за туризма“ – Павлина Илиева и Емил Абазов. По-рано през деня беше проведена среща с премиера Бойко Борисов и представители на обединението.

"Знаем, че този ресурс не може да покрие изцяло нуждите на сектора, изчислен от тях на около 155 млн. лв., но ние продължаваме работа по търсене на механизми за подпомагане на най-пострадалия сектор от нашата икономика", подчерта Николова.

Преди седмица обединението поиска среща с премиера Борисов за изясняване на икономическата обстановка и на набелязване на мерки за предотвратяване на масовите фалити на туроператорите. Николова му за бързата реакция и проведения днес разговор, в който успя да се запознае със актуалната ситуация и искания на бизнеса.

"Вече има подготвени критерии за кандидатстване за този ресурс – при одобряване на проекта от техния Комитет за наблюдение и във възможно най-кратки срокове желаещите ще могат да подават искане в Министерството на туризма за финансиране", информира вицепремиерът.  И уточни, че обемът на тези средства не може да надвишава 10% от оборота за предходната 2019 година. Тя уточни още, че се очаква схемата да заработи още през този месец. Мярката ще бъде в режим на de minimis, като държавна помощ, която не нарушава конкуренцията.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 03.08.2020 17:14

    Тази женица М.Николова голяма смешка излезе, не случайно е била любовница на рептила Валери Далавери. Доста калинки в герб са просперирали чрез креватните си умения, ама чак да стигнат до НС, МС и задгранични службици си е направо прецедент!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Енергията ви днес е насочена към творческо и плодотворно изразяване

Енергията ви днес е насочена към творческо и