Свързани новини

03.08.2020 10:08

Джипове возят нерегламентирано до Рилските езера

Видян 1809 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нерегламентирано движение на джипове, които в нарушение на правилата превозват туристи и багаж към Седемте рилски езера, установи проверка на министъра на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро.


Кметът на община Сапарева баня да предприеме мерки, за да спре достъпа на джипове до езерата, призова министърът.


"През летните месеци в планината се качват хиляди хора от цял свят и наши съграждани, които искат да се докоснат до природата и да се радват на красотите на национален парк. Не може да продължаваме да допускаме достъпът до езерата да се превръща в офроуд полигон, източник на нерегламентирани печалби и дейности и умишлено съсипване на природата", заяви Емил Димитров, цитиран от пресцентъра на МОСВ.


 Според него не може заради печалбата на 20 души да се съсипва природата, а всички останали да наблюдават отстрани. Необходимо е местната власт да упражни правомощията си и да спре това, заяви министърът. Той припомни, че вече повече 10 години всеки ден джипове извършват превоз на пътници срещу заплащане, има стотици жалби, но никой не издава заповед пътят да се ползва само за спешни случаи, пожарна, полиция, паркова охрана и дейности по опазване на горите.


„Този път попада в общинските имоти. Кметът е казал, че тази бариера не трябва да се затваря, защото се нарушавали гражданските права на негови съграждани. От друга страна нито един джип няма разрешително да вози граждани, хора, превоз на пътници в гората и изобщо по пътищата. Няма такъв лиценз, няма такова разрешително. Искаме да направим база за планинските спасители, защото се събират няколко хиляди човека. Винаги може на някой да се наложи да получи помощ“, коментира министър Емил Димитров.


Снимка: МОСВ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

везни