Свързани новини

01.08.2020 10:08

Има провокатори на протестите: МВР

Видян 1603 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Вече има и провокатори, но призовавам да се уважават служителите на МВР, които работят по 12-15 часа, да не се посяга на тях с обидни думи и други квалификации“, заяви пред Bulgaria ON AIR ексдиректорът на Магистрална полиция полк. Красимир Занев. "Протестите са един от елементите на демокрацията, но трябва да се спазва общественият ред", подчерта той.



Съобщава се за задържан от полицията след опит да провокира гнева на събралите се. Мъжът е излял бирата си и е питал хората наоколо дали са платени. Той твърди, че не е провокатор, но е недоволен от това, че столицата поредно денонощие е под блокада и градският транспорт не се движи с нормално разписание. 

 

Припомняме, че вчера се стигна до напрежение и сблъсъци в столицата, след които полицията арестува участници в тях. 


На брифинг от блокирания площад "Орлов мост" демонстрантите определиха възрастната жена от петък сутринта "като провокатор" и като средство да се получи скандал и да отделят протестиращите от основните им искания - оставка на Борисов, на цялото правителство и на главния прокурор Иван Гешев. Протестиращите са готови да останат на "Орлов мост", докато няма оставки. Решени са да постигнат своята цел.

Протестиращите са категорични, че не бият баби.


Петър Кърджилов няма повдигнато обвинение, но за сметка на това е задържан за 24 часа в Първо районно полицейско управление. Адв. Александър Кашъмов официално е поел неговата защита и нямало подадена жалба срещу Кърджилов. Огромна част от гражданите били солидарни с протестиращите и им носели храна и вода, като никога не е имало агресия.





Етикети
, , , , , , , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

телец