Свързани новини

31.07.2020 13:07

700 млн. лв. борч на болниците за 6 м.

Видян 4099 пъти | Коментари 7
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ето го наследството на "бюджетара" и нов финансов министър след управлението на здравеопазването и при вдигнат от миналата година с рекордните 500 000 000 млн.лв. БЮДЖЕТ за здравеопазване, който се предполага, че той е натъкмил. "Близо 700 млн. лв. са стигнали дълговете на държавните и общинските болници за първите 6 месеца от 2020 г. От тях над 150 млн. лв. са просрочени", заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов по време на парламентарния контрол в отговор на питане от опозиционен депутат.

Малко над половин млрд. лв. са дълговете на държавните болници, от които просрочени са близо 130 млн. лв. Дълговете на общинските лечебни заведения пък са в размер на 149,9 млн. лв., от които просрочени – 32,3 млн. лв., допълни здравният министър. Той отговори на въпрос на депутата от БСП Дора Янкова.

„Пандемията с COVID-19 постави болниците пред сериозни предизвикателства, включително и финансови. Предприетите противоепидемични мерки, отложиха лечението на редица хронични заболявания, които не изискват спешност. Това намали дейността и съответно приходите на болниците с близо 16% спрямо първите 6 месеца на 2019 г.“, обясни министърът една от причините, допълнително довела до усложненото състояние на болниците. Всъщност обаче, сметките показват, че дадените на болниците средства заради епидемията са по-малко, отколкото те биха получили като търговски дружества по мярката 60/40, която сама по себе си се оценява като неизгодна и под 5% от бизнеса я ползва.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 31.07.2020 15:43

    Наследството на келявия финансист, който замени своя роднина в министерството на финасите. Явно само желанието да запълваш дупки в министерските кресла не са достатъчни за да докажеш има ли акъл в празна глава. Но има и друго обяснение. Келчо, като виден кадър на герберастите, да е започнал да пълни с препрани пари с търгове черната партийна каса заради изборите.

Виж всички
напред
02|02
RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

риби