31.07.2020 12:07

Политика се прави през бюджета: Нинова

Видян 2877 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Много хора излязоха по улиците в битка за морала, върховенството на закона, правовия ред, край на задкулисието и олигархичните кръгове. Но се задава и изключително тежка икономическа и социална криза, която ще усетим наесен, като някои хора още сега я усещат, защото вследствие на кризата с коронавируса има 200 000 души нови безработни. Това е битка и за хляба, защото 2 милиона българи са под прага на бедността." Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред Евроком. Тя допълни, че ниската минимална и средна заплата са голям проблем.

"Социалната политика ни бе абсолютен приоритет през този мандат. Отмяна на плоския данък и замяната му с прогресивен би повлияло на бедността и огромните неравенства в нашата страна”, каза Нинова. Тя припомни, че левицата е обсъждала различни варианти - от необлагаем минимум, през запазване на ставката за средната класа на 10%, до много висок данък на най-богатите хора, през данък “Лукс”, като идеята на БСП винаги е била една - през данъчната политика да се борят неравенствата и да се помага на хората за по-високи доходи: “В цял свят се прави политика чрез бюджета.

Освен отмяната на плоския данък, ние предлагаме  и семейно подоходно облагане. Това означава, че работещите родители ще получат отстъпка при плащане на данък - при първо дете - 50лв, а при второ-100лв. Ще плащат по-малко данъци, за да се помогне на семействата с малки деца.” Тя подчерта, че БСП многократно е предлагала безплатни учебници и помощи за ученици. “Социалната част е характерът и лицето на БСП. Ролята на държавата в икономиката е идеологическа основа на левите партии”, каза Корнелия Нинова.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Корнелия Нинова 31.07.2020 13:42

    “На 13 юни предложих на Националния съвет национална подписка за искане оставката на това правителство. Тогава нямаше очаквания за тези протести, но анализирайки различни параметри видях, че протести ще има”, каза лидерът на БСП. Тя уточни, че е искала предварително да предложи на колегите си в Националния съвет още през юни да се започне всенародна подписка в цялата страна за оставка на кабинета и през есента да се внесе вот на недоверие. “Това беше правилно предложение- сега щяхме да имаме не само четирите години зад себе си, в които постоянно настояваме този модел да бъде прекратен, но щяхме да имаме и силата на тази подписка, на стотици хиляди хора от страната, към които сме подали ръка и сме дали сила и кураж. Тогава така наречената вътрешна опозиция в БСП отхвърли това мое предложение. Дори предложиха да правим кръгла маса с ГЕРБ. След като 4 години се борим срещу тази мафия, накрая, когато виждаме, че си отиват, да седнем на една маса, за мен това е неприемливо и морално невъзможно. Ако ме бяха послушали тогава, сега щяхме да имаме друга легитимност. И сега ходим на протестите, но не сме инициаторите” Корнелия Нинова.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци