Свързани новини

31.07.2020 09:53

Готов съм със служебен кабинет: Радев

Видян 3449 пъти | Коментари 5
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Готов съм със служебен кабинет. Моята професия ме е научила да бъда готов. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев.


„Всяко упорство на кабинета и главния прокурор само ескалира кризата. Неслучайно призовах отдавна и Борисов, и Гешев да си подадат оставката. Няма друг изход от тази ситуация. Тези протести отварят пътя към бъдещето на България“, заяви Радев.


Той коментира и днешното решение на конституционния съд, според което по време на мандата си пpeзидeнтът и вицeпpeзидeнтът нe мoгaт дa ca oбeкт нa пpoвepки и paзcлeдвaния, нито да им ce пoвдигaт oбвинeния.


„Решенията на Конституционния съд не се коментират, а се изпълняват, особено когато са ясни и еднозначни. Всеки, който използва Конституцията и законите за атака на други институции, трябва да носи своята отговорност“, заяви Радев.


Президентът обърна внимание и на последния запис, за който се твърди, че е на премиера Бойко Борисов.


„Този разговор ясно показва кой е поръчителят на цялата очерняща кампания, която се води спрямо президентската институция. Жалкото е, че в паническите опити за лично спасение, министър-председателят завлича цялата своя партия и всички свои съпартийци на дъното. Там има много почтени хора и сега те трябва да носят чуждия позор", отбеляза Румен Радев.


По думите му призивите на премиера за диалог са измамни, защото той едно говори пред камерите, но по телефона дава съвсем други указания.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 03.08.2020 00:13

    Оооопс, 19" -и ти ли, Бруте???? Цензура? А?

  • 003 Anonimen 03.08.2020 00:13

    Оооопс, 19" -и ти ли, Бруте???? Цензура? А?

  • 002 Anonimen 02.08.2020 20:41

    Ало Иване,какво става!?Оня отсреща стърчи над мен с 40%.Назначих те,да парираш още в зародиш някои действия на Радев.Ама!Няма ама,действай както сме говорили,защото знаеш от моите действия по отношение на теб какво ще произтече.Тогава милиционерския акъл "роди",вероломно нахлуване в президентството на специализиран отряд,който да арестува важна клетка от "терористична" групировка свързана с "ИДИЛ".Ето това сложи началото на срамния край на управлението Борисово.Двамата организирали засягането на президентската институция,съвсем скоро, ще останат в най новата ни история,разбира се като индивиди изхвърлени от площадното човешко мнозинство!

  • 001 Анастас Гогов 31.07.2020 15:47

    Протест пред посолството на САЩ с призив: „Много ви молим, вземете си мутрата“ . Посолството на САЩ Днес в 16 часа протест ще има и пред посолството на САЩ у нас. Пред сградата на ул. „Козяк“ се събират хора, обединени от идеята да изкажат гражданската си позиция и несъгласието с подкрепата на международната общност в България към правителството на Бойко Борисов. Геополитически интереси могат да бъдат защитавани и с некорумпирано правителство, са категорични участниците. Пред Фрог един от участниците сподели, че това е изцяло гражданска инициатива. Повечето от хора, които ще се съберат пред сградата на посолството се занимават с бизнес, предприемачество и обществена дейност. С протеста си искат да заявят ясно гражданската си позиция, която е против управлението на това правителство. Целта им е ясно да заяви несъгласието си, че международната общност у нас, малко или много, подкрепя Бойко Борисов, без да обръща внимание на случващото се в страната ни години наред. „Протестът ни е граждански. Посланието ни ще е: „Много ви молим, вземете си мутрата“. Всички знаете, че бяха публикувани от Биволъ грами на посолството на САЩ, в които се вижда какво е отношението към управляващите у нас и действията им. Искаме ясно да заявим, че тези геополитически интереси, които имат всяка една от чуждите държави у нас, могат да бъдат защитавани и с некорумпирано правителство. За всички е ясно, че нещата се случват с подкрепата на великите сили и за нас е важно да им покажем, че е необходимо да се ангажират с реакция и действия.“, каза Анастас Гогов.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

везни