Свързани новини

30.07.2020 13:07

Защо не сменят след отдавна изтекли мандати КЕВР, КЗП, КЗЛД, АЯР

Видян 4420 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна
Парламентът, който от май заседава по два-три часа на ден не намери време преди лятната ваканция да смени органите с отдавна изтекли мандати. И това не е случайно - за да получават още 2-3 месеца огромните заплати от 5 000 до 10 000 лв. на месец избраниците на властта на тези синекурни длъжности са готови да свършат всякакви услуги на кабинета. Христоматийният пример е КЕВР, където независимо от изтеклия още на 2 април мандат - т.е. още преди коронакризата Цвета Караянчева трябваше да се е сетила да подложи нови кандидатури на избор и те да бъдат гласувани преди края на срока, комисарите гласуваха 23% увеличение на цената на парното и топлата вода и 3% на тока. Защото мислели, че било възможно от 1 януари догодина да се вдигнела котировката на руския газ. Напомняме, че същите бавиха месеци наред намалението на цените във връзка с вече наличното тогава редуциране с 40% на стойността на синьото гориво. И накрая решиха, че вместо с 28%, както е редно, тя да падне само с 10 на сто. В края на март изтече мандатът на Комисията за защита на потребителите, за чийто шеф Димитър Маргаритов и конфликтите му на интереси сме писали много и сме публикували ред документи. Преди повече от година, както се разбра от предаването Студио Хъ на тв 7/8 е изтекъл мандатът на Комисията за защита на личните данни, но тя продължава да бълва удивителни решения срещу свободните медии, които глобява, че описват престъпленията на престъпници и ги наричат престъпници - имаме такъв казус с един изнасилвач, който ни е обиден, въпреки присъдатата си, че именно така сме го нарекли. Ние дела срещу тази Комисия печелим по традиция - последното беше за потните петна под мишниците на Петя Славова на публикувана от нас снимка, което според КЗЛД й "увреждало личните данни". Кои? Не стана ясно. Преди адвокатите дори да са известени и 2 седмици преди да бъде официално публикувано, решението излезе като материал в проправителствения 24 часа. Нелегитимността там е наистина впечатляваща! Никой не е забравен и нищо не е забравено. Най-дълго обаче са на пост - над 2 години след изтичането на мандата си, старците - разбойници от АЯР - Агенцията за енергийно регулиране, които не правят нищо освен скандали. може би е логично предвид пенсионната им възраст.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 04.08.2020 09:28

    Удобни са, послушни са, омазани са до ушите. Назначават уж с конкурси свой хора. Просто винаги могат да бъдат махнати, ако не слушкат!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и