Свързани новини

29.07.2020 14:07

Бюджетната комисия одобри 9% ДДС за вино и бира

Видян 2096 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бюджетната комисия на НС одобри ново разширяване на 9% ставка на ДДС. Ако текстовете бъдат одобрени утре в пленарната зала, от 1 август по-нисък налог ще има върху виното и бирата, сервирани в заведения, използването на спортни съоръжения, комисионата на туроператорите и случайните превози с цел туризъм.

"Това още един път доказва, че е пробив в единната ставка и винаги води единствено и само да разширяването на видовете услуги по натиска и искането на съответните бизнеси, което е съвсем нормално", похвали се шефът на комисията Менда Стоянова.

Засега няма точни изчисления каква ще бъде щетата за бюджета при новата серия намалено ДДС. Припомням, че от 1 юли с по-ниска ставка се ползват кетъринг услугите и сервирането на храна и безалкохолни напитки в заведенията, бебешките стоки и книгите.

С друга законова поправка депутатите от бюджетната комисия удължиха срока, в който ще могат да се предоставят ваучери за неизвършените, но капарирани пътувания в чужбина:
"Мярката засяга наистина хора, физически лица, които са капарирали своите пътувания, но няма да могат да получат заместващо пътуване или парите обратно до края на 2020 година, но от друга страна туроператорите също са капарирали тази услуга, обикновено за самолетните превози е 100% капарирано, за хотелите по малък процент. Те също не получават обратно своите пари, няма как чисто ликвидно да ги върнат на своите клиенти".


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.07.2020 09:27

    Борисов удари тотално дъното, след като се оказа зависим и от циничния психопат Далавери. Явно горкият се е оплел като пиле в калчища от зависимости, ама е жалко, че мутренските му игри са за сметка на електората

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения, но