Свързани новини

27.07.2020 15:07

Спряха строежа на Божков в столицата

Видян 1738 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След проверка, възложена от ВАП, със заповед от 24 юли, шефът на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) спря изпълнението на всички видове строителни и монтажни работи на част от строеж / 8 броя сгради / от комплекса "Нове Хоумс" в София на основание чл. 224, ал. 4 от Закона за устройство на територията (ЗУТ).


Спирането на строителството е след извършена проверка по документи и на място в изпълнение на разпореждане на ВАП от 08.06.2020 г., когато началникът на ДНСК и главният архитект на София са сезирани да извършат незабавна такава на законността на реализираното строителство в посочения комплекс, състоящ се от жилищни сгради с цел продажба.


Проверката на строежа е извършена от служители на ДНСК на 15.06.2020 г. и 13.07.2020 г. в присъствието на представители на лицето, упражняващо строителен надзор и на строителя, и по документи в Направление "Архитектура и градоустройство" (НАГ) - СО.


При проверките е установено, че в одобрените инвестиционни проекти по част "архитектура" липсват предвидените във влезлия в сила Подробен устройствен план (ПУП) едноетажни междинни връзки между сградите на комплексното застрояване съгласно Наредба № 7/22.12.2003 г. за правила и нормативи за устройство на отделните видове територии и устройствени зони.


Между осем сгради в комплекс "Нове Хоумс" е предвидено разстояние, значително по-малко от изискуемото съгласно положение 1 и 2 на приложение 2 към чл.81 от Наредба № 7/22.12.2003 г. Така например, между две от сградите е предвидено разстояние от 3,00 м, вместо нормативноустановеното разстояние - в случая 21,40 м, представляващо височината на лежащата сграда.


При проверката, извършена от служителите на ДНСК на място на 13 юли, е констатирано, че строителните и монтажни работи на строежа се извършват и не са завършени.


Припомняме, в началото на юли ВАП разпореди проверка и на витошката резиденция на Божков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и