Свързани новини

25.07.2020 11:07

Oбидени сме на Йончева, че прати записите в САЩ: ГЕРБ

Видян 12457 пъти | Коментари 4
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Това не трябваше да бъде изнасяно по такъв начин", заяви пред bTV бившият вътрешен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Валентин Радев в коментар за новината на Елена Йончева, че американска експертиза е потвърдила автентичността на записа с Бойко Борисов от юни. Той засегнато обясни, че имало български институции, прокуратура и съд, които още не се са произнесли по казуса и затова не трябвало да се шуми в чужбина.


Радев дори направи паралел с вестникарска история от първите години след Освобождението, как след като е бил затворен в Черната джамия, Петко Каравелов е обяснил на чуждестранни журналисти, че не е бит и измъчван там, защото българската демокрация не позволява такива злодейства.


"Правителството не се е бетонирало, а се опитва да каже защо според него е добре да се чакат изборите. ГЕРБ сме тук, за да не допуснем във властта БСП и ДПС. Този мафиотски модел беше наложен именно от тези партии", каза още Радев.


"Скандалният запис с Борисов, в който той употребява обидни епитети към председателя на НС Цвета Караянчева, е автентичен", обяви в петък Йончева, позовавайки се на американска лаборатория. По него няма монтаж, няма следи от въздействие, гласът е на премиера, посочва експертизата. Изследването е направено по нейна поръчка. Лабораторията работела с ФБР, американски и европейски съдилища, имала всички сертификати. Докладът й по случая бил от 34 страници.


Напомняме, че освен нецензурните изрази към Караянчева, мъжкият глас "изпъква" в записа и по други теми. "Говори цинично за европейските лидери и премиери, обяснява как използва институции в България, за да притиска бизнесмен, заплашва да изгори политически опонент", напомни Йончева.


Снимка: bTV 

 

 



Етикети
, , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

лъв