Свързани новини

23.07.2020 15:07

Обвиниха Местан за причиняване на смърт по непредпазливост при катастрофата

Видян 2853 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прокуратурата в Кърджали внесе в съда обвинителен акт срещу Лютви Местан и Юсеин Ахмед за катастрофата, при която загина 6-месечно бебе, предаде 24 часа.


На 14 април 2019 г. на кръстовище край момчилградското село Загорско при опит на Местан да се включи в главния път за Маказа последва сблъсък с БМВ, движещо се от Кърджали за Кирково. В колата пътува Юсеин Ахмед със семейството си, прибират се в родното си село Първица. След удара беемвето изхвърча от пътя


и пада в близкото дере. Загива 6-месечната Еджрин, 10-годишното братче и родителите им са ранени.


59-годишния политик, лидер на партия "ДОСТ" е предаден на съд за това, че при управление на лек автомобил, марка „Фолксваген“, модел „Фаетон“ е нарушил правилата за движение по пътищата и правилника. Местан като сам и в условията на независимо съпричиняване с Юсеин Ахмед водач на лек автомобил, марка БМВ, извършил пътнотранспортно произшествие. Според обвинението Местан е извършил маневра завиване наляво и навлизане на път с предимство, като не се съобразил с пътен знак Б2, не се съобразил с идващия по пътя с предимство към кръстовището лек автомобил, марка БМВ, не го пропуснал, в резултат на което по непредпазливост причинил смъртта на детето.


Бащата не се движел възможно най-вдясно в платното за движение, не намалил скоростта и в случай на необходимост не спрял, когато е възникнала опасност за движението. Юсеин Ахмед не се е движел със скорост над нормативно разрешената от 90 км/ч. за участъка, навлязъл върху остров с налична пътна маркировка и не осигурил всички условия за безопасното превозване на малолетния пътник в автомобила му – 6-месечно дете, като не му поставил обезопасителните колани на системата за обезопасяване на деца в колата, която не била монтирана с триточков колан за задната седалка, в резултат на което по непредпазливост причинил смъртта на малолетното дете.



продължи >>

Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

водолей

Използвайте деня, за да размислите

Използвайте деня, за да размислите и да се