Свързани новини

22.07.2020 21:30

Нарушения на морския Догансарай: прокуратурата

Видян 1864 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Върховна административна прокуратура (ВАП) е открила множество нарушения при изграждането и експлоатирането на обекти по Южното Черноморие, съобщи пресцентърът на институцията. Проверките са били извършени на 20 и 21 юли 2020 г. в присъствието на наблюдаващ прокурор от ВАП и представители на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК), Регионалната дирекция за национален строителен контрол - Бургас, Областна и Морска администрация - Бургас. Явно с идеята да се демонстрират бърза реакция за всеки от обектите има твърде малко информация.

Стената на Алепу не отговаря на проекта

Проверката на станалата популярна подпорната стена, за която има подозрение, че може да се превърне в хотел, в обект "Алепу вилидж" в местността Алепу - Созопол, е констатирала, че тя се изгражда в отклонение от строителните книжа. Промяната в тях е била извършена по време на строителството и не отговаря на одобрения инвестиционен проект, твърдят от прокуратурата. Допълва се, че са дадени указания на ДНСК да се вземе отношение по реда на Закона за устройство на територията, предаде Дневник.

Проверка в местността Аркутино е установила, че там към момента не се извършват строителни дейности в близост до крайбрежната ивица. Констатирано е, че липсва строителна ограда и обезопасяване на стар строеж, спрян през 1992 г. На кмета на община Созопол е наредено да обезопаси обекта.

Незаконни обекти в летния сарай на Доган

В парк "Росенец", където се намира т.нар. летен сарай на Ахмед Доган, е установено, че не е осигурен свободен достъп до крайбрежната ивица заради поставена временна строителна ограда. Тя се появи веднага след премахването на бариерата, сложена на пътя към плажа до имота, три дни след акцията на Христо Иванов, върнала интереса към лятната резиденция на почетния председател на ДПС.

Сред другите нарушения е липсва одобрен инвестиционен проект за изграждане на пристанищен обект, няма и одобрен инвестиционен проект за изграждането на двуетажна постройка, разположена в непосредствена близост до крайбрежната ивица. Че кеят за яхти в комплекса е незаконен съобщи още на 17 юли лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Любопитна подробност е, че към този момент компетентните институции нямаха информация за такъв проблем. Както е известно, на 11 юли се проведе протестно плажуване в района, което да обърне внимание на липсата на осигурен достъп до плажа.

Съобщението на ВАП от днес завършва с обянението, че на органите на РДНСК - Бургас, е възложено предприемането на мерки за указанията на началника на ДНСК и за спазване на ЗУТ, а проверките продължават. Подробности какво следва оттук нататък няма.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 23.07.2020 07:16

    Любимецът на Борисов, бургаския кмет Димитър Николов с чието позволение са станали престъпните нарушения и беззакония да бъде разследван и съден за корупция и злоупотреба със служебно положение!!! Държавните институции обслужват частни интереси в ущърб на държавните, това е за затвор

  • 001 Тихомир Томов 22.07.2020 21:49

    Мерките са събаряне на незаконните строежи , както е в гетата ..............

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв