Свързани новини

22.07.2020 13:47

САЩ наредиха затваряне на китайското консулство в Хюстън до 72 часа

Видян 3538 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съединените щати заявиха в сряда, че са разпоредили затварянето на китайското консулство в Хюстън, съобщи говорителката на Държавния департамент Морган Ортаг, предаде БНР.


"Заповядахме затварянето на генералното консулство на Китайската народна република (КНР) в град Хюстън, за да защитим американската интелектуална собственост и личната информация на американците", посочи Ортаг в изявление по имейл.


"Съединените щати няма да толерират нарушенията от страна на КНР на нашия суверенитет и сплашване на нашия народ, също както ние не понасяме нечестните търговски практики на КНР, кражбите на американски работни места и друго нечувано поведение", добави тя.


По-рано днес китайското англоезично издание Global Times съобщи, че Съединените щати са поискали от Китай да затвори генералното си консулство в Хюстън, Тексас в рамките на 72 часа.


Това е факт, след като пожарната служа и полицейското управление в Хюстън потвърдиха, че са получили съобщения за изгаряне на документи в консулството на булевард „Монтроуз“ 3417 във вторник вечерта. След обаждания от съседи пожарникарите са пристигнали пред сградата, но не са били допуснати да влязат в комплекса.


Властите в Пекин заявиха, че закриването на генералното консулство в Хюстън е "безпрецедентна ескалация" на двустранното напрежение и заплашиха, че ще прием контрамерки, ако САЩ не отменят решението си.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби