Свързани новини

21.07.2020 20:52

Кадрите доказват само, че едни трима души са минали през метрото, както и други 10: Т. Дончева

Видян 3321 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В последните месеци стана практика в България да се задържат адвокати. Има повече от 10 задържани, някои от които за по няколко месеца. Те, разбира се, не са свързани с такъв протест, който би могъл да им даде подкрепа, но смятам, че това е изключително обезпокоително, заяви в предаването „Лице в лице“ адвокатът Татяна Дончева.


„Независимо, че много добре знаем Конституцията и закона, те отказваха да ни пуснат повече от час, а всеки задържан има право на защита от момента на задържането“, допълни тя.


Дончева каза, че са разбрали за задържането на Слави в 22 ч. и там часове наред той не е имал достъп до адвокати. Днес тя е проверила как стои въпросът с допускането на адвокати до тези 35 задържани за 24 часа.


„Мога да ви кажа, че се натъкнах дори на случай на задържан лекар от Александровска болница, когото са изчакали да свърши операцията, за да го арестуват, понеже преди 8 години, като 20 и малко годишен младеж е работил в охраната на Васил Божков. По същия начин не допускат никакви адвокати 24-часовия срок на задържане. Това очевидно е практика, която е грубо нарушение на Конституцията“.


По темата за спирането на метрото, за което е обвинен бившият депутат Минчо Спасов, Дончева каза, че на всяка спирка на метрото има 4 аварийни бутона и те са достъпни за гражданите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион