Свързани новини

21.07.2020 16:38

€29 милиарда, но срещу план, който нямаме: Радан

Видян 3807 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Позицията на Борисов в Брюксел беше непочтена към българските граждани. Той отиде там без да обяви позициите, които ще защитава, без публично обявена платформа, без консултации с НС и депутатите в ЕП. Естествено - без национален план и експертен екип.


Така си създаде алиби да нарече всеки резултат успех. Което и направи.


Каква е действителността?


- В Брюксел Фондът за справедлив преход за въглищните райони беше намален четири пъти. Това е огромен провал и заплаха за енергийния преход, който сега трябва да се финансира с бюджетно средства.


- Борисов обяви 29 милиарда евро, които “получаваме”. Това е крайно некоректно изказване - голяма част от тези средства могат да бъдат инвестирани единствено въз основа на Национален план за възстановяване и реформи. Такъв план ние нямаме, т.е. засега получаваме нула. Нула.


- Въведе се т.нар. “Ръчна спирачка”, т.е. парите за всяка държава могат да бъдат спирани, ако реформи по модернизация на икономиката и адаптация към “Зелената сделка” не се провеждат.


- Борисов се изказа (може би единствената “програмна заявка”) в полза на повече субсидии и по-малко заеми. Резултатът е точно обратният. По мое мнение, това не е лош резултат. Заемите и финансовите инструменти са по-силен и по-прозрачен модел на инвестиции. Трудно обаче може да се определи като “успех”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 21.07.2020 19:22

    В действителност "готовите пари" от фонда за възстановяване и дългосрочния бюджет за Булгаристан ще бъдат 24 млрд. евро, а останалите - заеми при нужда. 24 милиарда от които (6.127 милиарда) безвъзмездно евро за кочината ни, от които почти 79 % ще е заем. Честито! Буда, ти специално имаш нула принос за тия пари. Това са заеми и милостиня от ЕС. Да питам само - Сатанинските Античовешки Щати колко дадоха? А да, пак нищо !!!

  • 001 Anonimen 21.07.2020 16:58

    Позицията на Буда в Брюксел беше непочтена към българските граждани. Той отиде там без да обяви позициите, които ще защитава, без публично обявена платформа, без консултации с НС и депутатите в ЕП. Естествено - без национален план и експертен екип. Така си създаде алиби да нарече всеки резултат успех, което и направи, когато на живо от тоалетната заяви: „неповторимо е, че ще има стотици хиляди милиона за прегладнелите корупционери от ОПГ ГЕРБ „Гешефт Груп“ Групировката за Екстремно Разграбване на Булгаристан“ !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

стрелец