Свързани новини

20.07.2020 14:40

ТЕЦ Брикел ще гори отпадъци без проверка дали това уврежда здравето на хората

Видян 2165 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изгарянето на отпадъци в свързваната с Христо Ковачки ТЕЦ "Брикел" може да продължи, без от централата да се изисква да провери влиянието от това върху здравето на хората и върху околната среда. Решение за това е взел Върховният административен съд на 15 юли. За него съобщи днес Greenpeace България, предаде OFFNews.bg.

    "Делото срещу една от най-остарелите и замърсяващи централи на въглища в България, многократно споменавана сред основните източници на въздушно замърсяване в град Гълъбово и околността, получи неочакван обрат. Върховният административен съд отмени решението на Старозагорския административен съд, което задължи регионалната инспекция по околна среда да преразгледа решението си дали „Брикел“ АД трябва да оцени отрицателните ефекти върху здравето на хората преди да продължи с изгарянето на отпадъци в централата.

    Сега ТЕЦ „Брикел“ може да получи разрешително за изгаряне на отпадъци без оценка на въздействието върху здравето и околната среда.

    Решението на ВАС позволи на централата да заобиколи новата нормативна уредба, която направи тази оценка задължителна без значение от количествата отпадъци. Ако ВАС беше потвърдил решението на старозагорския съд, „Брикел“ АД трябваше да започне процедурата по разрешаване на горенето на отпадъци от начало", пишат от Greenpeace България.

Решението на ВАС, с което може да се запознаете ТУК, е окончателно, не може да бъде обжалвано.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей