Свързани новини

20.07.2020 13:40

Макрон е удрял с юмрук по масата, но европейските държави показват първи признаци на разбирателство

Видян 2837 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Появили са се първите признаци, че лидерите на северните „пестеливи“ държави-членки на Европейския съюз са готови на компромис за предложения дългосрочен бюджет и пакет от стимули в размер на 1,8 трилина евро в понеделник, с навлизането на преговорите в четвъртия им ден, предава Reuters, като посочва обаче, че различията остават и френският президент Еманюел Макрон е удрял с юмрук по масата от ярост в ранните часове на понеделник.


След индивидуалната и бавна реакция на страните в началото на пандемията от коронавируса, европейските лидери сега вярват, че имат шанс да се реваншират и да договорят план, който ще покаже на публиката, че блокът е обединен и може да реагира на кризи.


Но старите разделения между страните, които бяха по-слабо засегнати от пандемията и тежко задлъжнелите Италия, Гърция, Испания, Франция, Португалия и др, чиито икономики са в свободно падане, отново излязоха на повърхността, изправяйки Рим срещу Хага и нейните съюзници в Стокхолм, Копенхаген, Виена, а вече и Хелзинки, предаде Фокус.


Лидерите ще подновят разговорите след 17:00 часа българско време и се очаква председателят на Съвета на ЕС Шарл Мишел да представи ново финансово предложение, което да взима предвид настойчивите искания на северна и южна Европа.


„Споразумението е необходимост“, каза френският министър на финансите Бруно Льо Мейр пред френската телевизия BFM в понеделник, докато уморените дипломати спяха или се подготвяха за още един ден в това, което може да бъде най-дългата среща на върха в ЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на вашите хоризонти

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на