Свързани новини

20.07.2020 13:17

Прокуратурата иска заличаване на ПП Възраждане

Видян 1079 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийската градска прокуратура поиска от съда заличаване на регистрацията на партия „Възраждане” и нейното разпускане, съобщават от Прокуратурата.


Проверката на партията е започнала след постъпил сигнал. Според държавното обвинение са установени множество нарушения. Прокуратурата е установила, че са декларирани неверни данни за присъствието на най-малко 500 граждани с избирателни права на Учредителното събрание на партията. Установено е още, че към датата на провеждането на Учредителното събрание 86 души, които са вписани като учредители, всъщност са били извън територията на страната. 108 души, чиито имена фигурират върху декларации като учредители (общо 580), са заявили, че подписите в списъците не са техни. 87 са заявили, че не са подписвали Декларация за индивидуално членство по Закона за политическите партии. Други 120 лица са заявили, че изобщо не са присъствали на Учредително събрание на ПП „Възраждане”. За двама души има попълнени декларации за индивидуално членство, на които са положени и подписи като участници в Учредително събрание, проведено на 02.08.2014 г. От заверени препис-извлечения от актове за смърт е констатирано, че същите са починали през месец юни 2014 г.


Въз основа на материалите от образуваната преписка в СГС е изготвена и внесена искова молба за образуване на дело. След насрочването му същото ще бъде разглеждано в открито съдебно заседание с призоваване на заинтересованите страни. 


Лидерът партията Костадин Костадинов беше показан в разследване на журналиста Васил Иванов. В предаването „Неделята на NOVA” беше показано как лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов се отметна от предизборното си обещание да се откаже от субсидията и как за няколко години си купи луксозна къща и кола, а съпругата му – апартамент.


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

козирог