Свързани новини

20.07.2020 13:06

Не вълна, а цунами се е задало срещу мутризираното управление на България. Оставка: гечев

Видян 966 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Фактите: Първо, Българската банка за развитие, 99.9% държавна собственост, отпуска 75 млн. лв. на бухалкаджийска фирма, т.нар. колекторска, която събира лоши кредити. 75 млн. вместо да отидат за малките и средните предприятия в условията на задълбочаващата се криза, отиват в джобовете на частна фирма“. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ проф. Румен Гечев от парламентарната трибуна.


Той посочи и втори случай - ББР налива 140 млн. лв. държавни пари в Първа инвестиционна банка. „С каква цел – да подпомогне банката, защото тя е направила два неуспешни опита да продаде акции. Пазарът решава, че цената на една акция е 2,60 лв. Но не така решава ББР под диктовка на правителството. Тя решава да закупи акцията на двойна цена. Това ще рече две неща – първо, подарък на частна банка от 70 млн., и второ, това автоматично означава 70 млн. загуба за правителството“, обясни Гечев. Социалистът подчерта, че няма никаква клауза за изкупуването на акциите обратно след време. Той обърна внимание и на това, че контролният пакет акции остава в ръцете на двамата акционери. „Какъв подарък от правителството – запазваш си контролния пакет акции и наивните данъкоплатци ти подаряват 140 млн. лв. И да има представител на държавата, с 18%  той не може да влияе на решенията на частната банка“, категоричен е народният представител от левицата.


„Трето - държавната Комисия по хазарта. Това правителството ни информира, че загубите от хазарта са 700 млн. лв., а те са много повече. Оказа се, че не само наречените 4-5 фирми на  някакъв беглец, а редица частни фирми в целия сектор не са плащали дължимите такси. И според правителството никой не е виновен– това било едно неволно разсейване. В държавната  5-членната Комисия по хазарта лично се назначават с подписа на министъра на финансите 5 души. В нея е събрано цялото правителство на най-високо ниво“, каза още Румен Гечев. Той припомни, че в параграф 16 от приетия Закон за хазарта пише, че до 28 февруари 2014 г. Министерски съвет е длъжен да представи нов проектозакон и нова Стратегия за хазарта, но правителството все още не е представило такъв закон: „Те продължават да крадат в продължение на 5 години. За 5 години нито една проверка не е направена нито от Агенцията за държавна и финансова инспекция, нито една проверка от НАП. Това е едно прегръщане между олигархията и управлението – истински пример за мутризацията на българската икономика“.


„В заключение, ще цитирам Евронюз, които написаха: „Младите хора имат силата да обърнат вълната“. Не вълна, уважаеми колеги, цунами се е задало срещу мутризираното управление на България. Оставка“, завърши Румен Гечев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Иванов 20.07.2020 15:51

    Румен Гечев, който беше финансов министър в правителството на... Жан Виденов!?! все още ли е на свобода вместо в затвора?!? Как може такъв комунист да е депутат през 2020 година? Защо протестиращите не поискат и неговата оставка? Защо този Румен Гечев досега не е бил разследван?

  • 001 Anonimen 20.07.2020 13:31

    Гечев, помниме те, гнидо! Фалира България един път и сега пак ли?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на