Свързани новини

20.07.2020 11:45

Оставаме на власт, докато не се скъса връзката с обществото: Дончев

Видян 2800 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Народното събрание обсъди днес вота на недоверие към правителството, внесен от БСП.

Проектът на решение за гласуване на недоверие на Министерски съвет беше внесен преди дни от 77 депутати от „БСП за България“ и е мотивиран с провал в политиката за противодействие на корупцията. Това е 5-и вот на недоверие, внесен от левицата към кабинета „Борисов 3“, и втори на тема корупция.

В края на дискусиите вицепремиерът Томислав Дончев заяви, че, докато има смисъл и полза, докато не се скъса връзката с обществото, правителството ще остане на власт, предаде БНР.

Той реторично попита има ли корупция в България и подчерта, че това е хронично заболяване на българското общество и държава:  

„Корупцията не се бори с думи, хайки, а с институции и закони“.

Парламентът ще гласува вота на недоверие утре, 21 юли, на извънредно заседание от 11.30 часа, решиха депутатите след края на дебатите.

Преди това лидерът на БСП Корнелия Нинова изтъкна в представянето на мотивите по вота, че корупцията е превзела министерства и структури в цялата страна и се е настанил „олигархично-мафиотски модел“ на управление на България:

„Огромните корупционни скандали, пипалата на мафията са обгърнали почти всички структури на държавата. Ето това е стройно изграденият ревностно пазен мафиотско-олигархичен модел, чийто събирателен образ е едно чекмедже пълно с евробанкноти и пазено с пистолет до главата. Да си върнем държавността, оставка, съд и справедливост, градеж на чиста и свята република“.

Заместник-председателят на „БСП за България“ Крум Зарков също направи остро изказване от трибуната:

„Само вие не виждате, че превърнахте държавата ни в царство на несправедливост със знаме 500 евро банкнота и герб, на който се мъдри калинка. Само вие не виждате, че говорите за еврозоната в държава, в която превърнахте в разменна монета суджука. Само вие не виждате, че тук страшно много се краде, ама яко се краде“.

От ГЕРБ обявиха, че ще отхвърлят този вот на недоверие в името на отговорността към държавата. Заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Александър Ненков коментира, че няма да позволят да се стигне до служебно правителство, излъчено от президента Румен Радев:

„Категорично се противопоставям цялата власт да бъде дадена на един комплексиран човек, президентът Радев, на който в очите му е изписана една дума и тя е реваншизъм. Борисов, на него му е мило, държавата да върви напред. И смятам, че това е правилно. Има избори след шест месеца и евентуално оставка на парламента и на правителството ще доведе до това, че ще останем без работещ парламент. Само след няколко  месеца има избори и заради това единственото, което призовавам хората отвънка, към младите активни хора, не към тези провалени политици, които се опитват да яхнат един протест, искам да ви успокоя, не си мислете, че вънка хората ви харесват. И единственото, което искам да има мост между нас, а не пропаст“.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 21.07.2020 16:02

    БЪЛГАРИЯ: НАЙ-КОРУМПИРАНАТА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА И СВЕТА - ЗАЩО? ЦЯЛ СВЯТ ВИЖДА БЪЛГАРИЯ КАТО НАЙ-КОРУМПИРАНАТА ДЪРЖАВА, САМО КОРУМПИРАНАТА НИ ВЛАСТ НЕ МОЖЕ ДА Я ВИДИ, ЗАЩОТО Е ПРЕВЪРНАЛА КОРУПЦИЯТА В ОФИЦИАЛНА ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА? С ЛОБИСТКИЯ ТЕКСТ НА § 1, Т.16 ДР ЗЕ, „ДОСТАВКА” Е ПРОДАЖБАТА…” (Д. в. 54/2012 г.) ГЕРБ ПРЕВЪРНА БЕЗЗАКОНИЕТО И КОРУПЦИЯТА В ОФИЦИАЛНА ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА, С КОЕТО СЪДЕБНАТА СИСТЕМА Е ПРОБИТА – КОМПРОМЕТИРАНА, А ДЪРЖАВНОСТТА И ЗАКОННОСТТА - РАЗРУШЕНИ! ВСИЧКИ В „НАРОДНОТО” СЪБРАНИЕ СЕ НАДСКАЧАТ ДА ГОВОРЯТ ЗА ВЛАСТ И ПАРИ, И НИТО ДУМА ЗА ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА, ПРОБИТАТА И КОМПРОМЕТИРАНА СЪДЕБНА ВЛАСТ, ДЪРЖАВНОСТТА, ЗАКОННОСТТА И ПРАВАТА НА ХОРАТА. КОРУМПИРАНАТА ВЛАСТ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ, ЗАЩИТИ КОРУПЦИЯТА И БЕЗЗАКОНИЕТО, КАТО ОФИЦИАЛНА ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА КОРУПЦИЯТА – 30 ГОДИНИ Е БОЙНОТО ЗНАМЕ НА КОРУМПИРАНАТА ВЛАСТ. ГРАЖДАНИТЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ СА ПРИНЕСЕНИ В ЖЕРТВА НА КОРУМПИРАНИТЕ ВЛАСТ, СЪД И МОНОПОЛИ. Защото некадърната и корумпирана власт, чрез лобистки текстове, със закон е определила гражданите за „неизправни” длъжници и е дала правото на всеки правонарушител и закононарушител (престъпник), без да притежава каквито и да било доказателство, да предяви в съдът иск за дължима сума срещу всеки, а корумпираните и „независими” съдии, на основание лобистката заповед по чл. 410 ГПК, да обявят гражданите за „неизправни” длъжници и да ги осъдят без наличие на каквото и да било правно основание – императивна правна норма, договор, сделка, прехвърлена собственост, и без да е дадено легално определение на „неизправен длъжник”. Най-фрапиращ случай е топлоснабдяването. В условията на абсолютно беззаконие, наложено чрез един: неистински документ; несъществуващ в правния мир акт; нищожен акт; незаконен акт, изготвен от търговско дружество, съдържащ криминалната „доставка” в абонатната станция”, стотици хиляди са осъдени. Така корумпираните „независими” съдии по делата за парно, чрез лобистките текстове в нормативните актове се превръщат в адвокати на „Топлофикация” или мутри облечени в тоги, за които не съществуват закони и нормативни актове.. 21.07.2020 г. тел. № 0888717118

  • 001 Anonimen 20.07.2020 12:07

    Не се ли налапахте бе философе, задочно завършил при това?! Връзката с обществото е скъсана толкова от давна, от когато настъпи мизерията и бедността за обществото и пълнене на сметките от властта. Че нямате никакъв морал и сърце е очевадно, но поне да бяхте грамотни и компетентни, а не калинки и кухи лейки паратизиращи на държавната ясла

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион