Свързани новини

20.07.2020 10:27

Съдебномедицинското удостоверение на бития студент от Хага показва множество травми

Видян 1193 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отоци в областта на главата, кръвонасядания по гръдния кош "с изразена болкова симптоматика в същата област", по рамото и бедрото, множество охлузвания по цялото тяло.


Това са само част от констатираните от съдебен лекар в Александровска болница травми на студента по право в Хага Евгени Марчев малко след напрежението на протеста на 10 юли. Тогава Марчев беше сред арестуваните за 24 часа.


В клипове, заснети от свидетели, се вижда влачене на младеж към колоните на Министерския съвет и нанасяне на удари от страна на служители на реда. Това провокира обществено възмущение и проверка на МВР, чиито резултати се очаква да бъдат оповестени следващата седмица.


Марчев, който се разпозна в част от кадрите, е бил откаран от ареста в „Пирогов“. От болницата тогава съобщиха, че младежът е настанен в неврохирургията с комоцио.


В петък Евгени Марчев разказа пред bTV, че при ескалацията на напрежението е бил издърпан от полицаи от протеста, а след това удрян, без да ги е провокирал.


"Не съм очаквал, че ще бъда задържан. Не съм докосвал полицаи, нито съм хвърлял нещо по тях. Те ме хващат за ръката и ме издърпват назад. При издърпването вече един от полицаите ме хваща за гърба и ме хвърля по този начин назад, аз падам настрани. Ритници в тялото, областта на бъбреците, на гърба, на краката. Аз се свих да предпазя главата си”, разказа Марчев пред камерата на bTV.


Според съдебномедицинското удостоверение "травматичните увреждания са получени в резултат от действието на твърди тъпи предмети по механизма на удар с или върху такива" и могат  да се получат по времето и начина, по който ги описва Марчев.


"Причинили са му временно разстройство на здравето, неопасно за живота", пише още в заключението на лекаря от Клиниката по съдебна медицина и деонтология в Александровска болница.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Tesla

Tesla съкращава повече от 10% от работната сила

Tesla ще съкрати повече от 10% от служителите ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

козирог